Την ψυχραιμία του έχασε κατά τη διάρκεια παιχνιδιού της Παλμέιρας ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ άρπαξε το κινητό ενός δημοσιογράφου της «Globo» που τον κατέγραφε ενώ μιλούσε με τον τέταρτο διαιτητή του εκτός έδρας παιχνιδιού με την Ατλέτικο Μινέιρο (1-1). 

Ο Φερέιρα δεν κράτησε πολύ το κινητό, αφού με το που αντιλήφθηκε ότι υπήρχαν κάμερες, το επέστρεψε στον κάτοχό του. Κινδυνεύει, πάντως, με τιμωρία, που μπορεί να φτάσει τα έξι παιχνίδια

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, ο Αμπέλ Φερέιρα δήλωσε μεταξύ άλλων: «Για να διευκρινίσω, επειδή σε όλους εδώ αρέσει να μετατρέπουν ένα ποτήρι νερό σε καταιγίδα, υπήρξε μία συζήτηση εδώ, μεταξύ εμένα, του αθλητικού διευθυντή μας κι ενός εκ των διαιτητών της αναμέτρησης. Και υπήρχαν άνθρωποι, δεν ξέρω αν ήταν ρεπόρτερ, που τραβούσαν με τα κινητά τους. Απολογούμαι αν ξεπέρασα τα όρια. Είναι πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς σήμερα όλοι μα όλοι είχαν κάμερες. Υπάρχουν πράγματα που ο Τύπος δεν χρειάζεται να ξέρει. Αλλά πριν γίνει καταιγίδα, υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν, οπότε απλώς κάνω αυτήν τη διευκρίνιση».

Να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος τεχνικός τηλεφώνησε μετά στο διευθυντή της «Globo», προκειμένου να του ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.