Προτάσσοντας την Κοινωνική Ευθύνη της ΠΑΕ και με αναγνωρισμένο το κοινωνικό έργο του, ο Ολυμπιακός ανέλαβε την σπουδαία πρωτοβουλία, μαζί με την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για το τουρνουά Youth Football Tournament, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στου Ρέντη.

Στο πρώτο Youth Football Tournament συμμετείχαν 40 παιδιά, ηλικίας από 15 έως 17.



Μιλώντας στο MEGA, o διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς, τόνισε ότι «για την οικογένεια του Ολυμπιακού, ήταν μια πολύ σημαντική ημέρα, καθώς είχαμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε 40 ασυνόδευτα ανήλικα, να παίξουν ποδόσφαιρο σε μια ημέρα που πιστεύουμε θα τους μείνει αξέχαστη».



«Είναι η πρώτη από μια σειρά κοινών δράσεων με την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης, είναι επιθυμία του προέδρου μας, του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, η έμπρακτη υποστήριξη ανθρώπων που έχουν ανάγκη και δη των παιδιών, και θεωρούμε ως Ολυμπιακός πως μέσω του αθλητισμού, είναι ευκολότερη η ένταξη αυτών των παιδιών στην ελληνική κοινωνία και βεβαίως η ευημερία τους» συμπλήρωσε ο κ. Γαβαλάς.

Η πρώτη στην Ευρώπη


Επιπλέον, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη βρέθηκαν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών συλλόγων του ECA, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον τρόπο λειτουργίας της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.



«Ήταν εκπρόσωποι αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, ανάμεσά τους από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, την Αϊντχόφεν, τους Ρέιντζερς. Μιλήσαμε με εκπροσώπους του ECA και αυτό που είπαν, είναι πως ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα που εφαρμόζει ένα τέτοιο πλάνο σε όλη την Ευρώπη και είναι κάτι που το ακούσαμε με πολύ μεγάλη χαρά», κατέληξε ο Νίκος Γαβαλάς.