Οριστικά εκτός Champions League έμεινε την επόμενη σεζόν η Λίβερπουλ, μετά τη νίκη που πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Τσέλσι, αφήνοντας την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην 5η θέση.

Η Γιουνάιτεντ χρειαζόταν μόλις έναν βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την έξοδο στο Champions League της ερχόμενης σεζόν, με τη Λίβερπουλ να μένει οριστικά στην 5η θέση που οδηγεί στους ομίλους του Europa League.


Πρώτη φορά εκτός Champions League η Λίβερπουλ στην εποχή Κλοπ

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εποχή του Γιούργκεν Κλοπ είναι η πρώτη φορά που οι «κόκκινοι» μένουν εκτός της κορυφαίας διασυλλογικής οργάνωσης, καθώς έχουν έξι χρόνια σερί παρουσία.

Από την άλλη πλευρά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιστρέφει στο Champions League, κάνοντας μία αρκετά καλή σεζόν με τον Έρικ Τεν Χαγκ στον πάγκο της, αφήνοντας πίσω όλα τα προβλήματα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την απομάκρυνσή του από το «Θέατρο των Ονείρων».

Μάλιστα, ο επιθετικός της Λίβερπουλ Μο Σαλάχ σε ανάρτησή του στο twitter δήλωσε συντετριμμένος.

«Είμαι εντελώς συντετριμμένος. Δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία γι' αυτό. Είχαμε όλα όσα χρειαζόμασταν για να φτάσουμε στο Champions League της επόμενης χρονιάς και αποτύχαμε. Είμαστε η Λίβερπουλ και η πρόκριση στη διοργάνωση είναι το ελάχιστο. Λυπάμαι αλλά είναι πολύ νωρίς για μια ''ανεβαστική'' ή αισιόδοξη ανάρτηση. Απογοητεύσαμε εσάς και τους εαυτούς μας», είπε ο Μο Σαλάχ προς τους οπαδούς της Λίβερπουλ.

*Εξωτερική φωτογραφία: Reutets