Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο και ο Τζέιμς Μίλνερ αποτελούν, έπειτα από πορεία οκτώ χρόνων, παρελθόν για τη Λίβερπουλ. Τυπικά, αυτό θα συμβεί την προσεχή Κυριακή, 28 Μαΐου, στις 18:30, όταν θα εκτελωνιστεί η τελευταία υποχρέωση της ομάδας τη φετινή σεζόν, εκτός έδρας με τη Σαουθάμπτον για την Premier League, που μάλλον θα επιβεβαιώσει το τωρινό βαθμολογικό στάτους κβο: την πέμπτη θέση, που θα την στείλει στους ομίλους του Europa League

Ο Βραζιλιάνος, που έφτασε στο «Άνφιλντ» το καλοκαίρι του 2015, δηλαδή πριν την άφιξη του Γιούργκεν Κλοπ, εξ ιδιοσυγκρασίας, εκ κλίσεως αλλά και εξ εθνικότητας είναι τόσο ευαίσθητος που ύστερα από το 1-1 με τον Άστον Βίλα για την προτελευταία αγωνιστική, ξέσπασε σε λυγμούς. Ο συμπατριώτης του, Άλισον, ήταν εκεί για να τον αγκαλιάσει.

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο είναι μόλις 31, οπότε έχει ακόμη τουλάχιστον τριετία πολύ καλού ποδοσφαίρου μέσα του, όμως η Λίβερπουλ, για την οποία κιόλας στο ακροτελεύτιο παιχνίδι του εντός έδρας ισοφάρισε στο 89', ήταν η κορωνίδα της καριέρας του. 

Ο Φιρμίνο φεύγει, αλλά όχι χωρίς, πρώτα, να εκδηλώσει την εκτίμησή του επί του πρακτέου. Δώρισε 200 κουτιά σε συμπαίκτες του, συγγενείς τους και προσωπικό της ομάδας, ως ένα δείγμα ευγνωμοσύνης. Μέσα σε αυτά, ο Φιρμίνο έβαλε από μια ειδική υπογεγραμμένη φανέλα του, αρκετές φωτογραφίες από τις καλύτερες στιγμές του στην ομάδα και μια κολόνια του δικού του brand.

«Σας ευχαριστώ πολύ που ήσασταν μέρος αυτής της ιστορίας», ανέφερε ο Βραζιλιάνος.