Η πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μονακό στον ημιτελικό του Final 4 στο Κάουνας, με σκορ 76-62 και με μια τρίτη περίοδο που πέρασε στην Ιστορία, αφού το επιμέρους σκορ ήταν 27-2, έφερε μαζί της πανηγυρισμούς. Στον τελικό της Κυριακής (20:00) αντίπαλός του θα είναι μία εκ των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, που διαξίφιζαν στο βραδινό ημιτελικό. 

Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα, βέβαια, προεξάρχοντος του προπονητή τους που είναι συγκρατημένος επειδή, όπως ο Κόμπε Μπράιαντ κάποτε, θα έλεγε «job's not finished», δηλαδή η δουλειά δεν έχει τελειώσει, έχουν ελάχιστες ώρες προκειμένου να απολαύσουν τους εαυτούς τους και το θέαμα που προσέφεραν στους φίλους τους και τον κόσμο του μπάσκετ, εν γένει. 

Ο Ολυμπιακός έχει «παράδοση» φέτος σε τρίτες περιόδους, αλλά στο Κάουνας απέναντι σε μία ομάδα η οποία τον νίκησε δύο φορές στην κανονική περίοδο, το... παράκανε. Αυτό το 27-2, πράγματι, δεν έχει ταίρι. Ουδεμία ομάδα ως τώρα, στην Ιστορία των Final 4, έχει ηττηθεί με επιμέρους διαφορά 25 πόντων σε μία περίοδο, ουδεμία έχει βάλει μόνο 2 πόντους.