«Ετεροδημότες» για χάρη του Ολυμπιακού θα γίνουν οι φίλαθλοι των «ερυθρολεύκων» που θα ταξιδέψουν στη Λιθουανία για το Final Four της Euroleague.

Το ταξίδι αυτό συμπίπτει με τις εθνικές εκλογές. Έτσι οι φίλαθλοι που έχουν προνοήσει εγκαίρως θα μπορέσουν να ψηφίσουν στις κάλπες που θα στηθούν σε Κάουνας και Βίλνιους. Σημειώνεται ότι δικαίωμα ψήφου δεν θα έχουν όλοι οι φίλαθλοι, αλλά μόνο όσοι εγκαίρως έκαναν την εγγραφή τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα protothema.gr, δικαίωμα ψήφου, θα έχουν μόνο όσοι έκαναν εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού πριν από τις 10 Απριλίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο εκλογικό τμήμα που συστήνεται στο Βίλνιους έχουν εγκριθεί 68 εκλογείς, ενώ 51 εκλογείς θα μπορέσουν να ψηφίσουν στο εκλογικό τμήμα του Κάουνας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το protothema.gr, δεν είναι δυνατό να εξακριβωθεί αν οι ψηφοφόροι που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είναι και φίλαθλοι των «ερυθρολεύκων», όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων αυξήθηκαν περίπου στα τέλη Μαρτίου, ενώ νωρίτερα ήταν πιο υποτονική η συμμετοχή.

Σημειώνεται πως τα εκλογικά κέντρα σε Βίλνιους και Κάουνας θα είναι ανοιχτά το Σάββατο (20 Μαΐου) από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Τα ψηφοδέλτια θα σφραγιστούν και θα σταλούν στο προξενείο και με τη σειρά τους θα ταχυδρομηθούν στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Εφετείο, όπου και θα προσμετρηθούν.