Η εντός έδρας νίκη των Ντένβερ Νάγκετς επί των Φοίνιξ Σανς, με σκορ 118-102, για τον πέμπτο ημιτελικό της Δύσης στα φετινά Playoffs του NBA, έβαλε την ομάδα του Μάικ Μαλόουν μπροστά στη σειρά, 3-2, και της δίνει το δικαίωμα, με μία νίκη, να φτάσει στους τελικούς της περιφέρειάς της για δεύτερη φορά σε τέσσερα χρόνια, δηλαδή μετά το 2020. 





Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε ακόμα μία μαγευτική εμφάνιση και έφτασε στα 10 triple double στην καριέρα του στα Playoffs, κάτι που τον έφερε πλέον στην πρώτη θέση των σέντερ με τα περισσότερα, πάνω από το θρυλικό Γουίλτ Τσάμπερλεϊν. Ο Σέρβος τελείωσε το παιχνίδι με 29 πόντους, 13 ριμπάουντ και 12 ασίστ, αλλά ο Σακίλ Ο' Νιλ, ένας αθλητής που θεωρείται από πολλούς ο πιο κυριαρχικός στην Ιστορία του NBA, δεν περίμενε να τελειώσει το παιχνίδι για να τον αποθεώσει. 



Στο ημίχρονο, στην εκπομπή «Inside the NBA», ο Ο' Νιλ είπε απερίφραστα πως «ο Γιόκιτς είναι ο κορυφαίος σέντερ στο NBA, το ακούσατε από μένα». Μετά τη νίκη, ο Σέρβος συνδέθηκε με το στούντιο και φυσικά, από ιδιοσυγκρασία, είχε όρεξη για χαβαλέ. Προς το τέλος της συνέντευξης, αναρωτήθηκε πού βρίσκεται ο Νιλ σε αυτήν τη λίστα, αν βρίσκεται σε αυτήν. Ο «Σακ» υπήρξε ετοιμόλογος: «Όχι, επειδή ποτέ δεν πάσαρα». Ο 28χρονος σέντερ των Νάγκετς λύθηκε στα γέλια.