Η μέρα που όλοι περίμεναν στη Νάπολη για 33 χρόνια φτάνει -όπως φαίνεται- σήμερα. Με έναν βαθμό στο «Dacia Arena», η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι θα κατακτήσει και μαθηματικά το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Και όλη η πόλη εδώ και καιρό κινείται σε ρυθμό… σκουντέτο, με τους περισσότερους να ελπίζουν ότι σήμερα θα αρχίσει η γιορτή για τον πανηγυρισμό του τίτλου. Στο κλίμα και ο ιερέας της ενορίας Ριόνε Σανιτά, Ντον Βαλεντίνο ντε Άντζελι, που είναι γνωστός οπαδός της Νάπολι. Μάλιστα, δεν είναι και λίγες οι φορές που κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του φέρει ποδοσφαιρικά παραδείγματα σε… σύγκριση με κοινωνικά θέματα.

Τώρα, όμως, ο Ντον Βαλεντίνο πήγε τα πράγματα ένα βήμα παρακάτω, αφού δεν δίστασε να ντύσει στα… χρώματα του σκουντέτο την είσοδο της εκκλησίας, όπου φιγουράρει το σήμα με το νούμερο «3» για το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία των «παρτενοπέι»…

Ekklisia_Napoli2

«Αν αυτός που κατακτήθηκε με τον Μαραντόνα ήταν το πρώτο από τα θαύματα, αυτό δεν είναι μικρότερο και η κατάκτησή του, πάντα με τη βοήθεια του χεριού της Παναγίας, είναι σίγουρα επίσης μια μορφή λύτρωσης για τους κατοίκους της Νάπολη.

Όπως μπορείτε να δείτε, η γειτονιά έχει λάβει μέτρα για να προετοιμαστεί για την εκδήλωση και η εκκλησία δεν μπορούσε παρά να προσθέσει λίγο χρώμα στην πρόσοψη για να συμμετάσχει στους εορτασμούς αυτού του γεγονότος», δήλωσε.

Ο Ντον Βαλεντίνο μάλιστα αναφέρει πως όσο πιάνουν οι ζέστες, τόσο και ο ίδιος θα αρχίσει να ντύνεται καλοκαιρινά, φορώντας τη φανέλα της αγαπημένης του Νάπολι.