Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει κατακτήσει 27 πρωταθλήματα Ρωσίας από το 1991-92 και είχε 18 διαδοχικά μέχρι πέρυσι, όταν ηττήθηκε στον έβδομο τελικό από τη Χίμκι. Επιπροσθέτως, μόνο δύο φορές, το 2000-01 και το 2001-02, δεν έφτασε στους τελικούς. 

Ως εκ τούτου, αποτέλεσε μείζονος σημασίας ζήτημα για τους φίλους της ομάδας ο αποκλεισμός στους φετινούς ημιτελικούς, με θύτη τη Λοκομοτίβ Κούμπαν. Η ΤΣΣΚΑ ηττήθηκε 103-100 στο πέμπτο παιχνίδι, την Πρωτομαγιά, μέσα στη Μόσχα και δεν συνεχίζει στη VTB League. Αυτό είχε επιπρόσθετες, αν υπολογιστούν αρχικά οι ψυχολογικές και πνευματικές, συνέπειες για έναν από τους παίκτες της ομάδας, τον Αλεκσέι Σβεντ, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από πέντε κάφρους την ώρα που έτρωγε σε εστιατόριο. 



Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για οπαδούς της ΤΣΣΚΑ, οι οποίοι πιθανότατα εξοργίστηκαν που ο γκαρντ τους δεν χάλασε την έξοδό του για να δείξει, τουλάχιστον, πως είναι λυπημένος με την ήττα. Φαίνεται ότι υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τα χτυπήματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Ο οργανισμός εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Ο παίκτης της ομάδας μας, Αλεξέι Σβεντ, υπέστη επίθεση από χούλιγκανς χθες το βράδυ στην έξοδό του σ' ένα από τα εστιατόρια της Μόσχας. Ο μπασκετμπολίστας υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι από πτώση και διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Ο παίκτης επικοινώνησε με την αστυνομία για να διερευνήσει το περιστατικό. Λόγω του τραυματισμού, ο Σβεντ δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στα επόμενα παιχνίδια της ομάδας. Ευχόμαστε στον Αλεκσέι ταχεία ανάρρωση!»

View this post on Instagram

A post shared by CSKA Moscow (@cskabasket)