Μπορεί μια οµάδα της National, 5ης κατηγορίας της Αγγλίας, να αποτελεί ένα από τα µεγαλύτερα ποδοσφαιρικά trends του πλανήτη; Οταν ιδιοκτήτης της είναι ένας από τους σηµαντικότερους ηθοποιούς του πλανήτη, τότε η ιστορία µπορεί να πάρει διαστάσεις που λίγοι µπορούν να πιστέψουν. Αυτή, κυρίες και κύριοι, είναι η ιστορία της Ρέξαµ. Μιας οµάδας της 5ης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Που, όµως, ήδη γίνεται γνωστή ανά τον πλανήτη λόγω του διάσηµου ιδιοκτήτη της: του Ράιαν Ρέινολντς. Στις 16 Νοεµβρίου 2020, στην κορύφωση της πανδηµίας, ο διάσηµος σταρ του αµερικανικού κινηµατογράφου σε συνεργασία µε τον ηθοποιό-παραγωγό Ροµπ ΜακΕλχένεϊ σάρωσαν στην ψηφοφορία των οπαδών για τη µετακίνηση της ιδιοκτησίας στα χέρια τους, καταλαµβάνοντας το 98,2% των ψήφων ανάµεσα στα 2.000 µέλη του συλλόγου, η αγορά του οποίου ολοκληρώθηκε στις 21/02/2021.

Οι συνιδιοκτήτες επένδυσαν αµέσως 2 εκατοµµύρια λίρες µετά την εξαγορά τους, µε τη φιλοδοξία τους να αντικατοπτρίζεται από µια σειρά αξιοσηµείωτων µεταγραφών, συµπεριλαµβανοµένου του αρχηγού της οµάδας, Ben Tozer. Οι πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας ήταν 6.820 πριν από την έναρξη του 2022-2023. Πριν από τρία χρόνια πούλησαν 2.609. Ηδη πρότζεκτ της αύξησης ης χωρητικότητας του «Racecourse Ground», από τις 10.000 στις 15.500 θέσεις, ολοκληρώνεται. Αλλά και µε τα νέα δεδοµένα η εύρεση εισιτηρίου για τους εντός έδρας αγώνες έχει γίνει δύσκολη. Ολα τα παιχνίδια είναι sold out, µε την οµάδα της Βόρειας Ουαλίας να εξελίσσεται σε έναν προορισµό για τουρίστες και ποδοσφαιρόφιλους από όλο τον πλανήτη. Είναι ενδεικτικό ότι την επίσηµη σελίδα της Wrexham στο Instagram, πριν από την άφιξη των Ρέινολντς και ΜακΕλχένεϊ, ακολουθούσαν 65.000 άνθρωποι. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραµµές, οι ακόλουθοι έχουν φτάσει τους 570.000 και ο ρυθµός αύξησης είναι τρελός.

77

Στα 44 του χρόνια, ο Καναδός-Αµερικανός σταρ του Χόλιγουντ Ράιαν Ρέινολντς έχει συνδεθεί περισσότερο µε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Deadpool», ταινία της Marvel, για την οποία και βραβεύτηκε από την Ενωση Κριτικών και έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Η συνολική του περιουσία ανέρχεται στα 150 εκατ. δολάρια. Ο 43χρονος Ροµπ ΜακΕλχένεϊ είναι Αµερικανός ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης, µε µεγαλύτερη επιτυχία του την black humour κωµωδία «It’s always sunny in Philadelphia».

Η περιουσία του αγγίζει τα 50 εκατ. δολάρια. Και οι δύο, όταν ανέλαβαν τη ηνία της Ρέξαµ, υποσχέθηκαν ότι θα δίνουν όσο πιο συχνά γίνεται το «παρών» στα παιχνίδια της και θα συµµετέχουν στο να πάει µπροστά το πρότζεκτ. Και το κάνουν µε το παραπάνω. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την εβδοµάδα ο Ρέινολντς αγόρασε ένα ακίνητο αξίας 1,5 εκατ. λιρών στο χωριό Μάρφορντ στη Βόρεια Ουαλία, για να είναι κοντά στην οµάδα του. Το σπίτι διαθέτει τέσσερα υπνοδωµάτια και βρίσκεται πάνω στον πιο χαρακτηριστικό δρόµο του χωριού.

Για τους Ρέινολντς και ΜακΕλχένεϊ η Ρέξαµ είναι ένας «κοιµώµενος γίγαντας» και βλέπουν στον σύλλογο τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. Στα σχέδιά τους, πέρα από την αγωνιστική πρόοδο, τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και φυσικά την άνοδο, περιλαµβάνεται και η δηµιουργία ενός ντοκιµαντέρ για την ιστορία της αγοράς του συλλόγου, το οποίο υπάρχει πιθανότητα να κυκλοφορήσει σε παραγωγή του Netflix. Εκτοξεύοντας ακόµα περισσότερο τη δηµοφιλία του.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΕΪΝΟΛΝΤΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΛΧΕΝΕΪ Η ΡΕΞΑΜ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ «ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ» ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Η Ρέξαµ ιδρύθηκε το 1864 και είναι η παλαιότερη οµάδα στην Ουαλία, αλλά και η τρίτη παλαιότερη επαγγελµατική ποδοσφαιρική οµάδα στον πλανήτη. Τα τελευταία 13 χρόνια αγωνίζεται σταθερά στην 5η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αλλά από την ηµέρα της εµφάνισης των Ρέινολντς και ΜακΕλχένεϊ τα πάντα άλλαξαν. Πέρυσι η άνοδος χάθηκε στο νήµα. Αλλά φέτος αυτό δεν θα συµβεί.

Και ρόλο σε αυτό παίζει ένας τερµατοφύλακας που αποφάσισε να επιστρέψει στη δράση µόνο για τη Ρέξαµ! Και τη ∆ευτέρα έκανε τη µικρή οµάδα της Ουαλίας θέµα συζήτησης ανά τον πλανήτη. Ο Μπεν Φόστερ, στα 40 του χρόνια, αποφάσισε το περασµένο καλοκαίρι να απορρίψει όλες τις προτάσεις που είχε στα χέρια του. Ακόµα και εκείνη της Νιούκαστλ. Αποφασισµένος να αποσυρθεί. Τον Μάρτιο ο Ρέινολντς τον προσέγγισε για το πρότζεκτ της Ρέξαµ. Τον έπεισε. Και αµέσως ο έµπειρος γκολκίπερ έγινε βασικός. Και όχι µόνο αυτό, αλλά στο ντέρµπι ανόδου στη League 2 από τη National League της Αγγλίας, ανάµεσα στη Ρέξαµ και τη Νοτς Κάουντι, έγραψε Ιστορία. Υπογράφοντας ένα µοναδικό σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ... Πριν από το παιχνίδι, οι δύο οµάδες ισοβαθµούσαν µε 100 βαθµούς στην κορυφή. Το παιχνίδι ήταν θρίλερ. Το σκορ ήταν 3-2 υπέρ της Ρέξαµ. Αλλά η Νοτς Κάουντι κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις. Ο µέχρι πριν από λίγες εβδοµάδες συνταξιούχος Φόστερ έκανε το θαύµα του. Επιασε το πέναλτι του Σκοτ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων! Κράτησε το 3-2, την τεράστια νίκη της οµάδας του, που βρίσκεται στο +3 και έχει µατς λιγότερο, ενώ αποµένουν τρεις αγωνιστικές. Η άνοδος είναι σχεδόν εξασφαλισµένη.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 14/4/23