Πολλά τα επίθετα που του έχουν δώσει, ενώ υπήρξαν κάποιοι που τον παρομοίασαν με τον μυθικό ήρωα Ηρακλή, λόγω της σωματικής του διάπλασης. Για εκείνον, ωστόσο, το ποδόσφαιρο είναι μια ευχαρίστηση. Δεν σκέφτεται κάτι το διαφορετικό. Ούτε τα αμέτρητα ρεκόρ που έχει κάνει ήδη με τη Μάντσεστερ Σίτι. Με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να τονίζει πως θα γράψει μεγάλη ιστορία. Δεν τον ενδιαφέρουν οι αριθμοί. Η ηρεμία και η γαλήνη της φύσης, μέσα στην οποία μεγάλωσε στη Νορβηγία, είναι αυτά που θέλει να έχει στο μυαλό του και όσο αγωνίζεται. Σίγουρα όμως υπάρχουν το άγχος και η πίεση της νίκης και του γκολ.

Αλλά ο ίδιος έχει πει σε όλους τους τόνους: «Η ζωή είναι μικρή. Το ίδιο και η ποδοσφαιρική καριέρα. Κι έτσι όταν βγαίνω στο γήπεδο για να παίξω θέλω να το ευχαριστηθώ όσο μπορώ περισσότερο. Και για μένα, τίποτα δεν με κάνει πιο χαρούμενο από το να τρέχω σαν τρελός και να πανηγυρίζω γκολ».

Και πώς βγάζει από το μυαλό του το γεγονός ότι αγωνίζεται, κατά μέσο όσο, μπροστά σε 50.000 φιλάθλους, ενώ τον παρακολουθούν και εκατομμύρια στην τηλεόραση; «Όπως εγώ θέλω να διασκεδάζω όταν αγωνίζομαι, έτσι θέλω να προσφέρω διασκέδαση και στους φιλάθλους. Βέβαια, αυτά φεύγουν από το μυαλό μου όταν ξεκινάει το ματς. Και επανέρχονται όταν τελειώσει κάνοντας και τον μίνι απολογισμό για το τι πρόσφερα στο παιχνίδι και σε όσους με παρακολούθησαν», ήταν η δήλωσή του σε μια πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο… σκόρερ ξάδερφος

Ο Τίαλαντ Τα βλέπει όλα σαν διασκέδαση και καλά κάνει. Ενώ δεν νιώθει και καμία «απειλή» από τον ντόρο που γίνεται τελευταία για τον ξάδερφό του, Άλμπερτ Μπράουτ Τίαλαντ. Βρίσκεται στο 19ο έτος της ηλικίας του, ξεκίνησε και αυτός από τις ακαδημίες της Μπρίνε και πλέον είναι στη δεύτερη ομάδα της Μόλντε. Λέγεται πως επίσης είναι δεινός σκόρερ και ίσως να κάνει ανάλογη καριέρα. Εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί αυτό, καθώς θα έπρεπε να είχε κάνει το μπαμ και όχι να είναι απλώς αναφορές στα ΜΜΕ της Νορβηγίας. Βρέθηκαν μαζί στις ακαδημίες της Μπρίνε, αλλά ο Έρλινγκ Χάαλαντ έπαιζε σε μεγαλύτερες ομάδες από ό,τι εκείνος. Γνωρίζονται και κάνουν παρέα όποτε το φέρουν οι περιστάσεις, αλλά μέχρι εκεί.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 15/4/23