Ήταν το χρονικό μίας προαναγγελθείσης πρόκρισης αυτό που παίχτηκε στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» μεταξύ Ολυμπιακού και Ανόβερου. Οι «ερυθρόλευκοι», εκ δυναμικού και πορείας ανώτεροι, υπερσκέλισαν τους Γερμανούς κιόλας από το πρώτο οκτάλεπτο και προκρίθηκαν στο Final 8 του Champions League στο πόλο Ανδρών που είναι προγραμματισμένο να γίνει στις αρχές Ιουνίου (1-4), στο Βελιγράδι

Οι παίκτες του Ίγκορ Μιλάνοβιτς έφτασαν τους 25 βαθμούς σε 11 παιχνίδια και πλέον ούτε ο ΝΟ Βουλιαγμένης, που επίσης έχει καλές πιθανότητες να φτάσει στην τελική φάση, τους προλαβαίνει ούτε η Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι, ομάδες με 14 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός φτάνει στην έκτη τελική φάση του στις τελευταίες εφτά διοργανώσεις, αρχής γενομένης από το 2016 και συμπεριλαμβανομένης της ματαίωσης εκείνης του 2020 λόγω κοροναϊού. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα κατάφεραν πέρυσι, αλλά έδειξαν ότι ήταν... ατύχημα. Σε αυτές τις έξι διοργανώσεις έχουν παίξει σε τρεις τελικούς, με απαστράπτουσα στιγμή εκείνον του 2018 και το 9-7 επί της Προ Ρέκο στη Γένοβα, στις 9 Ιουνίου, όταν και κατέκτησαν το δεύτερο Champions League τους ύστερα από αυτό στις 25 Μαΐου του 2002 και τη νίκη τους επί της Γιουγκ στο Ντουμπρόβνικ με το ίδιο σκορ. 

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 1-1, 4-2, 5-4.

Ολυμπιακός (Ίγκορ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας 1, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης 3, Μπούσλιε, Μουρίκης, Φιλίποβιτς, Δήμου 1, Παπαναστασίου 2, Ζερδεβάς.
Ανόβερο (Κάρστεν Σιχάφερ): Γκετζ, Κόρουσιτς, Σίπερ 1, Φρόριχ, Σουέτζε 2, Χουλσόφ, Λότζινα 1, Μάτσαν, Κούμπιτς, Γκάνσεν, Μπένιτς 1, Μπάσιτς 3, Μπεκ.