Από την αρχή αυτής της χρονιάς στη Euroleague, κυρίως με τα συγγενή χρονικά «διπλά» σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη, φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός θα βρισκόταν στα προημιτελικά της διοργάνωσης και θα είχε εξαιρετικές πιθανότητες να δώσει το «παρών» στο Final 4 του Κάουνας, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από την Παρασκευή, 19, έως την Κυριακή 21 Μαΐου. 

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 81-55 τη Βιλερμπάν το βράδυ της Τετάρτης, 29 Μαρτίου, στο ΣΕΦ, έφτασαν τις 22 νίκες σε 31 παιχνίδια και «κλείδωσαν» το πλεονέκτημα έδρας σε σειρά που θα κριθεί στις τρεις νίκες στα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Αυτό σημαίνει ότι, όπως πέρυσι και το πέμπτο ματς με τη Μονακό, θα έχουν τον τελευταίο λόγο στην έδρα τους, εφόσον χρειαστεί. Το πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα είναι και μαθηματικό, καθώς η πέμπτη Φενέρμπαχτσε έχει ρεκόρ 18-13, ως εκ τούτου μέχρι τη λήξη της κανονικής σεζόν μπορεί να φτάσει τις 21 νίκες. 

Ο Ολυμπιακός, που έχει δύο νίκες περισσότερες από την τέταρτη Μονακό, χρειάζεται άλλες τόσες για να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα, αφού οι Γάλλοι, που έχουν ρεκόρ 20-11, υπερισχύουν στην ισοβαθμία. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Παρασκευή, 31 Μαρτίου, τον Παναθηναϊκό, επί του οποίου έχουν 12 διαδοχικές νίκες, ενώ έχουν ακόμη τον αποκλεισμένο Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και την Μπασκόνια, η οποία θα παλεύει στο ΣΕΦ πιθανότατα για την πρόκριση, αφού έχει ρεκόρ 16-15, όσο και η Ζάλγκιρις Κάουνας, και είναι όγδοη. 

Έβδομη είναι η Παρτίζαν, 17-14, ενώ έκτη, με το ίδιο ρεκόρ της Φενέρ, είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ίδιο ρεκόρ με τον Ολυμπιακό, 22-9, ενώ η τρίτη Μπαρτσελόνα έχει 21-10. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος παίζει με τον όγδοο, ο δεύτερος με τον έβδομο, ο τρίτος με τον έκτο και ο τέταρτος με τον πέμπτο στα Playoff.