Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν ήταν μέχρι το πρωί της Παρασκεύης, 24 Μαρτίου, προπονητής της Μπάγερν Μονάχου. Το μεσημέρι της επομένης, ο Τόμας Τούχελ ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε από τους Βαυαρούς

Ο Νάγκελσμαν έφυγε σχεδόν 3,5 χρόνια πριν λήξει το συμβόλαιό του, αφού η Μπάγερν, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στους προημιτελικούς του Champions League, είναι δεύτερη στην Bundesliga. Αυτό, πάντως, που λέγεται είναι ότι από τον Σεπτέμβριο, όταν και έφυγε από την Τσέλσι, ο Τούχελ είχε κληθεί να αναμείνει στο ακουστικό του. Η Μπάγερν σχεδίαζε να τον πάρει... φυσιολογικά, το προσεχές καλοκαίρι, ωστόσο το ενδιάφερον ομάδων προς το πρόσωπο του Γερμανού φιναλίστ του Champions League το 2020 με την Παρί Σεν Ζερμέν και πρωταθλητή Ευρώπης το 2021 με την Τσέλσι ήταν ιδιαιτέρως έντονο. 

Ακούστηκε ακόμα και η Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που έκανε τους Βαυαρούς να κινηθούν ραγδαία. Ο Τούχελ φέρεται να συμφώνησε τάχιστα και ο Νάγκελσμαν, μόλις 35 ετών ειρήσθω εν παρόδωνα πληροφορήθηκε την απόλυσή του από τους... δημοσιογράφους, κάτι που που ενδεχομένως να γίνεται ακόμα και για να πιέσει για την παχυλή αποζημίωσή του, η οποία φέρεται να είναι τεράστια. 



«Το να υπογράφεις ένα συμβόλαιο με την Μπάγερν είναι μια μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ ειλικρινά για την εμπιστοσύνη τον Ολιβερ Καν, τον Χασάν Σαλιχάμιντζιτς, τον Χέμπερτ Χάινερ και τον Ούλι Χένες. Ακόμα και να είσαι στο εξωτερικό και να εργάζεσαι για ένα διάστημα, τότε αποκτάς ακόμη μεγαλύτερη αντίληψη της δυναμικής του ονόματος της Μπάγερν. Στο DNA του συλλόγου είναι υποχρέωση για τη νίκη. Η Μπάγερν έχει να κάνει με τη νίκη, επίσης και με τον τρόπο που έρχεται αυτή. Η ομάδα είναι μια από τις πιο ταλαντούχες και καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Πραγματικά ανυπομονώ να δουλέψω με αυτή την ομάδα», τόνισε ο Τούχελ μετά την υπογραφή. 

Η Μπάγερν, που έχει κατακτήσει τα 10 τελευταία πρωταθλήματα Γερμανίας, έχει πολύ σημαντικό εντός έδρας παιχνίδι την Πρωταπριλιά (18:30) με την Ντόρτμουντ, της οποίας υπολείπεται ένα βαθμό, και ο Τούχελ σχολίασε: «Η πρόκληση να ξεκινήσεις απευθείας με το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Είναι το μεγάλο παιχνίδι του γερμανικού ποδοσφαίρου. Έχει λάβει νέα εκρηκτική διάσταση λόγω του ελλείμματός μας στον πίνακα και της εξαιρετικής πορείας της BVB. Αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να το περιμένουμε με μεγάλη προσμονή».





Από τη μεριά του, ο διοικητικός παράγοντας της Μπάγερν, Όλιβερ Καν, τόνισε: «Δεν χρειάζεται να συζητήσετε τα προσόντα του, είναι εντυπωσιακά. Η καριέρα του αποτελεί απόδειξη γι’ αυτό. Το να ηγηθείς μια ομάδα όπως η Παρί Σεν Ζερμέν δεν είναι εύκολο. Την οδήγησε στον τελικό του Champions League. Ήταν επίσης πολύ επιτυχημένος στην Τσέλσι κι έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό. Υπάρχει πάντα προσωπική ανάπτυξη πίσω από αυτό. Γι’ αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Τόμας Τούχελ είναι πλέον ο προπονητής μας».