Γεμάτη δράση ήταν η πρώτη μέρα των προκριματικών για το Euro 2024, με τέσσερις αξιοσημείωτες ειδήσεις. Η Αγγλία νίκησε για πρώτη φορά την Ιταλία εκτός έδρας, ο Χάρι Κέιν έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία των «τριών λιονταριών», ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τις 197 συμμετοχές με την εθνική Πορτογαλίας και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ και ο Χάμες Ροντρίγκες έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην Ιστορία της εθνικής Κολομβίας. 

Όπως αναφέρεται στο θέμα του MEGA: Ιστορική από κάθε άποψη ήταν η νίκη της Αγγλίας επί της Ιταλίας στη Νάπολη. Ο Ράις άνοιξε το σκορ στο 13’ και ο Κέιν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 44’ πέτυχε το 2-0, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία της εθνικής του ομάδας με 54 γκολ. Ο Ρετέγκι μείωσε σε 2-1, αλλά δεν απέτρεψε το πρώτο διπλό των Άγγλων επί ιταλικού εδάφους.

Ιστορικό ήταν και το ματς της Πορτογαλίας με το Λίχτενσταϊν, αφού ο Κριστιάνο Ρονάλντο συμπλήρωσε 197 συμμετοχές σε επίπεδο εθνικών ομάδων παγκοσμίως και έγινε ο πρώτος στην σχετική λίστα. Ο Ρονάλντο δεν αρκέστηκε στο ρεκόρ, καθώς σκόραρε δύο φορές, το 3-0 στο 51’ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 63’. Ο Κανσέλο είχε δώσει προβάδισμα στους Πορτογάλους στο 8’ και ο Μπερνάρντο Σίλβα διπλασίασε τα τέρματα τους στο 47’.

Στον «ερυθρόλευκο» εμφύλιο, Ινμπόμ Χουάνγκ και Ροντρίγκες έφεραν ισοπαλία 2-2. Η Νότιος Κορέα προηγήθηκε 2-0, αλλά ο Χάμες έδωσε το σύνθημα για την ισοφάριση σκοράροντας το 2-1. Ο άσος του Ολυμπιακού είναι πλέον ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Κολομβίας με 26 γκολ.

Το Καζακστάν έβαλε δύσκολα στη Σλοβενία των Τσέριν και Βέρμπιτς, με το γκολ του Σαμορόντοφ στο 24’. Οι Σλοβένοι ισοφάρισαν στο 47’ με κεφαλιά του Μπρέγκαλο, μετά από χτύπημα κόρνερ του Τσέριν. Ο Βιπότνικ έδωσε τη νίκη στη Σλοβενία με το τελικό 1-2 στο 78’.