Ένα ρεπορτάζ που είδε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, κορυφαίος τερματοφύλακας του Παγκοσμίου Κυπέλλου και της FIFA για το 2022, στην τηλεόραση πριν πάει στο προπονητικό κέντρο του Μπουένος Άιρες με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του της εθνικής Αργεντινής, τον έκανε να... ψάξει για τους θαυμαστές του.

Αυτό που παρακολούθησε, ήταν μια μητέρα με τα δύο της παιδιά, ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι, να περιμένουν για τους παγκόσμιους πρωταθλητές, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένο να παίξουν τα ξημερώματα της Παρασκευής, 24 Μαρτίου, στις 02:00 με τον Παναμά.



Ο Μαρτίνες τράβηξε μια φωτογραφία από το κινητό του, αλλά όταν έφτασε στο προπονητικό κέντρο, λίγο μετά τις 07:30, δεν είδε κανέναν. «Όταν δεις αυτήν την οικογένεια, σε παρακαλώ ενημέρωσέ με...», είπε σ' έναν από τους άνδρες της ασφάλειας. Επρόκειτο για δύο παιδιά που, όπως αποδείχθηκε, λέγονται Αϊμάρα και Αταϊέλ. Η πρώτη φορούσε μία φανέλα της εθνικής Αργεντινής, αλλά ήταν ο δεύτερος που κέντρισε το ενδιαφέρον του γκολκίπερ της Άστον Βίλα, με το προσωνύμιο «Ντιμπού», αφού φορούσε μπλούζα τερματοφύλακα.




«Γύρισα από τη δουλειά στις 6 το πρωί, ξύπνησα τα παιδιά και βρεθήκαμε στο προπονητικό κέντρο από τις 07:00 το πρωί περιμένοντας να δούμε τους παίκτες. Κάποια στιγμή η μικρή κουράστηκε και πήγα να της πάρω κάτι να φάει, αλλά εκείνη την ώρα ήρθαν οι παίκτες», εξήγησε η Σίνθια, μητέρα των δύο παιδιών μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες που κατέγραψαν τις συγκινητικές εικόνες.



Όταν οι τρεις τους εμφανίστηκαν ξανά στην είσοδο, οι σεκιούρτι ενημέρωσαν τον Μαρτίνες και τους άφησαν να περάσουν μέσα στο προπονητικό κέντρο, όπου λίγα λεπτά αργότερα βρέθηκαν μαζί με τον Ντιμπού.

Ο τερματοφύλακας της Άστον Βίλα υπέγραψε τη φανέλα της Αϊμάρα και τη στολή του Αταϊέλ, με τον πιτσιρικά να ξεπερνά γρήγορα το σοκ τού ότι είχε μπροστά του το απόλυτο είδωλό του και του ζήτησε πέρα από το αυτόγραφο και μια... αγκαλιά. Ο Μαρτίνες τον σήκωσε ψηλά.



«Είσαι ένα είδωλο. Είσαι μια ιδιοφυΐα, μια ιδιοφυΐα! Μπαμπά, είμαστε με τον Ντιμπού! Είσαι ένας εξαιρετικός άνθρωπος», ακούγεται στο βίντεο να φωνάζει με τρεμάμενη φωνή η μητέρα των παιδιών.

«Το να βλέπεις χαρούμενο το πρόσωπο ενός παιδιού είναι ανεκτίμητο. Αυτό που ζήσαμε σήμερα δεν θα το ξεχάσουμε σε όλη μας τη ζωή», είπε λίγο αργότερα στις δηλώσεις της με τα δύο της παιδιά να μετατρέπονται στους απόλυτους πρωταγωνιστές της ημέρας. καθώς όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα ήθελαν μια ατάκα τους, με τον Αταϊέλ να λέει χωρίς περιστροφές «όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω σαν τον Ντιμπού».

Αυτήν τη στιγμή ουδείς ποδοσφαιριστής της εθνικής μπορεί να κινηθεί με ευκολία στον δρόμο του Μπουένος Άιρες. Ομοσπονδία και Αστυνομία έκαναν... σύσκεψη για το πώς θα πήγαιναν οι ποδοσφαιριστές στην προπόνηση και αποφασίστηκε να απορριφθεί το λεωφορείο και να προτιμηθεί η λύση του Ι.Χ.