Ο, νυν προπονητής του Περιστερίου, Βασίλης Σπανούλης, που την πρώτη χρονιά του στους «πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» τους έστειλε στον πρώτο τελικό Κυπέλλου που έπαιξαν ποτέ και τους έχει τρίτους, ισόβαθμους με την ΑΕΚ, στη βαθμολογία, έχει περάσει στη μυθολογία του μπάσκετ του Ολυμπιακού, κυρίως με τις δύο Euroleague που κατέκτησε το 2012 και το 2013. 

Ο Σπανούλης μίλησε σε αθλητική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης για τους δικούς του στόχους με το Περιστέριθέλουμε να τρυπήσουμε τα όριά μας, δεν είμαστε στο πρωτάθλημα για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό», ενώ ευχήθηκε να κατακτήσουν τη Euroleague οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. 

«O Ολυμπιακός παίζει φέτος εκπληκτικό μπάσκετ με τρομερή διάρκεια. Περιμένω να δω πόσο μακριά θα πάει. Είναι πολύ καλό για το ελληνικό μπάσκετ να βρίσκονται στα πιο ψηλά στρώματα ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που πραγματικά είναι το δεύτερό μου σπίτι, έζησα εκπληκτικές στιγμές, έχω τρομερή σχέση με τον κόσμο και είμαι ευλογημένος που με αγαπάει με αυτόν τον τρόπο. Είναι παράσημο, ίσως είναι περισσότερη τώρα απ’ όση όταν έπαιζα. Αυτό σημαίνει ότι εκτίμησε όσα έκανα. Το δέσιμο είναι αμοιβαίο και πάρα πολύ μεγάλο. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάρει το ευρωπαϊκό», είπε ο Σπανούλης.