Υπό συζήτηση δεν κρίνεται η πρόκριση του πρωτοπόρου στη βαθμολογία της Euroleague Ολυμπιακού στα Playoffs, αλλά φυσικά ομάδες με αρχές και αξίες όπως οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν ένα βήμα τη σειρά και δεν προσπαθούν να κοιτάξουν μακρύτερα από εκεί που φτάνει το βλέμμα τους. 

Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν μια σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ την Τρίτη, με σκορ 77-70, και έμειναν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία, με ρεκόρ 19-8, ενώ η Ρεάλ είναι δεύτερη με ένα παιχνίδι λιγότερο, 18-8, και οι Καταλανοί τρίτοι με 18-9. Εντυπωσιακό είναι ότι ο Ολυμπιακός έκανε το «τέσσερα στα τέσσερα» έναντι των δύο ισπανικών ομάδων. 

Ο Ολυμπιακός απέχει πέντε νίκες της όγδοης θέσης και της Μακάμπι Τέλ Αβίβ, που έχει ρεκόρ 14-13. Οι Ισραηλινοί παίζουν εκτός έδρας με την Αναντολού Εφές, την πρωταθλήτρια Ευρώπης που έχει 13-13 και είναι εκτός προς το παρόν, αλλά με παιχνίδι λιγότερο. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να εξασφαλίσει την πρόκριση εφόσον η Μακάμπι ηττάτο το βράδυ της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη και ο ίδιος νικούσε το βράδυ της Πέμπτης την Μπάγερν Μονάχου (11-16), την οποία υποδέχεται στις 21:00 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, έμεινε στο 8-19 μετά την ήττα του με σκορ 84-70 από τη Μονακό στο Μόντε Κάρλο και δεν έχει αποκλειστεί μόνο μαθηματικά από τη διοργάνωση. Οι «πράσινοι» υποδέχονται τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή (21:00).