Η νέα εποχή για την Αργεντινή, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, άρχισε στις 18 Δεκεμβρίου 2022. Ειδικά οι πιτσιρικάδες που αγαπούν το παιχνίδι, έπειτα από την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου, που έγινε στο Κατάρ, δεν έχουν μυαλό για οτιδήποτε άλλο, ακόμα κι αν έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από εκείνη την προτελευταία Κυριακή του χρόνου. 

Αυτό αποδεικνύεται ποικιλοτρόπως, είτε από την αγάπη που λαμβάνει ο αρχηγός της ομάδας, Λιονέλ Μέσι, είτε μέσα από αστεία στιγμιότυπα, όπως εκείνο που αποτύπωσε σε βίντεο η δασκάλα και επιτυχημένη, ιδίως για τη νέα γενιά στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, Μαργκαρίτα Πλα Καρντένας, κατά τη διάρκεια μαθήματος. 

Ακόμα και η ίδια, με το διαμέτρημά της, δεν μπορούσε να κερδίσει την ησυχία που θα ήθελε, αλλά με τον Λιονέλ Μέσι δεν μπορεί να τα βάλει κάποιος. Όταν η Καρντένας είπε στους μαθητές, «όποιος μιλάει, προτιμάει τον Εμπαπέ από τον Μέσι», έπεσε νεκρική σιγή στην τάξη και ακόμα και η Καρντένας εξεπλάγη με την ταχύτητα που αυτό έγινε. Ο Κιλιάν Εμπαπέ, συμπαίκτης του Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν ένα αληθινό αντίπαλο δέος στον κορυφαίο τελικό Παγκόσμιου Κυπέλλου που έγινε ποτέ και ένα από τα κορυφαία ποδοσφαιρικά παιχνίδια όλων των εποχών.