Ο Γιώργος Ποµάσκι είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στίβου που έχουν περάσει όχι µόνο από τη χώρα µας, αλλά και από το διεθνές στερέωµα του κλασικού αθλητισµού.

Με δική του φιλοσοφία και µεθοδικότητα, έχει δηµιουργήσει σχολή, ενώ πολλοί αθλητές και αθλήτριές του έχουν καταφέρει να διακριθούν σε ευρωπαϊκές και παγκόσµιες διοργανώσεις, αλλά και στους Ολυµπιακούς Αγώνες. Στη χώρα µας, ο Γιώργος Ποµάσκι ήρθε το 1988 από τη Βουλγαρία, µε τα χρώµατα της οποίας είχε καταφέρει να χαράξει τη δική του πορεία.

Ο Παπακώστας, η Βασδέκη, η Τσιαµήτα, ο Τσάτουµας, η Ξάνθου είναι κάποιοι από τους αθλητές που εξέλιξε µέσα από τη συνεργασία τους, ενώ το τελευταίο διάστηµα το όνοµά του έχει έρθει στην επικαιρότητα λόγω της συνεργασίας του µε τον αθλητή-φαινόµενο Μίλτο Τεντόγλου. Ο Ποµάσκι µε τον Γρεβενιώτη αθλητή γράφουν Ιστορία, µε µετάλλια σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις και τους Ολυµπιακούς Αγώνες.

Σήµερα ο κορυφαίος προπονητής µιλάει για τις πρόσφατες µεγάλες επιτυχίες, το περιστατικό µε τα παπούτσια, που έγινε αφορµή για τρελούς πανηγυρισµούς από τους απανταχού Ελληνες, ενώ εξηγεί και τους λόγους που τον ώθησαν να είναι υποψήφιος στις εκλογές µε το ΚΚΕ στον Βόρειο Τοµέα.

Η συνέντευξη

-Πώς αισθάνεστε µετά την πρόσφατη επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου και το εξαιρετικό κλίµα που ακολούθησε;

-Ο Μίλτος είναι ένας σπουδαίος αθλητής και έχει κάνει πάρα πολλές επιτυχίες. Η συγκεκριµένη διάκριση είναι ένας ακόµα σταθµός της προετοιµασίας του για τον άµεσο στόχο του, που είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα, το οποίο θα διεξαχθεί από 2 έως 5 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

-Πώς αισθάνθηκε που του ακύρωσαν την επίδοση λόγω των παπουτσιών;

-Η επιτροπή έχει αποφασίσει ότι αυτό το παπούτσι είναι ακατάλληλο. Εµείς ακολουθούµε τους νόµους, άλλαξε τα παπούτσια στον επόµενο αγώνα και έκανε 8,41 µ. Και όπως τόνισα πολλές φορές µετά το συγκεκριµένο περιστατικό, το παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή, ο αθλητής κάνει το παπούτσι.

-Ως αθλητής, ο Μίλτος Τεντόγλου έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του και είναι από τους κορυφαίους. Ως άνθρωπος πώς είναι;

-Είναι µια χαρά παιδί, της εποχής µας. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί µε πολύ συγκροτηµένο χαρακτήρα και ξεκάθαρους στόχους. Είναι προσηλωµένος και ακολουθεί τη σταδιοδροµία που πρέπει να ακολουθήσει, προκειµένου να πετύχει αυτά που θέλει.



-Εχετε τσακωθεί ποτέ;

-Οχι, ποτέ.

-Ποιος είναι ο επόµενος στόχος σας για τον Μίλτο;

Μετά το Ευρωπαϊκό, που προανέφερα, είναι το Παγκόσµιο Πρωτάθληµα στη Βουδαπέστη, που θα γίνει τέλη Αυγούστου.

-∆ιαβάσαµε ότι θα κατέβετε υποψήφιος στον Βόρειο Τοµέα µε το ΚΚΕ. Πώς το αποφασίσατε;

-Η αλήθεια είναι πως διαχρονικά το ΚΚΕ νοιάζεται και ασχολείται συνεχώς µε τον αθλητισµό και σε επίπεδο Κοινοβουλίου είναι ένα κόµµα που κάνει συνεχώς ερωτήσεις για διάφορα θέµατα που προκύπτουν κατά καιρούς. Μου έγινε πρόταση προκειµένου να είµαι υποψήφιος µε το κόµµα στις εθνικές εκλογές και συµφώνησα. Μου είχαν κάνει αυτή την τιµή και στις ευρωεκλογές.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 24 Φεβρουαρίου 2023.