Παρ' ότι δεν είναι... τωρινή ανακάλυψη η τούρτα που παραπέμπει στον Βίκτορ Όσιμεν από ζαχαροπλαστείο της Νάπολης, είναι ιδανική ώρα ώστε να γίνει... θέμα, στο πλαίσιο, κιόλας, των εκδηλώσεων που πρόκειται να γίνουν για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος Ιταλίας από τους «παρτενοπέι» ύστερα από 33 χρόνια, συγκεκριμένα το 1990, όταν ζούσε και βασίλευε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στην πόλη. 



Οι Ναπολιτάνοι περιμένουν σαν τρελοί να περάσουν αυτά τα 14 παιχνίδια που απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος, προκειμένου να πανηγυρίσουν την τελική νίκη. Ήδη, μετά την επικράτηση της Μπολόνια επί της Ίντερ, 1-0, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, με τους Όσιμεν και Χβίτσα Χβαρατσκέλια να ηγούνται του αγωνιστικού χώρου, εκτός των άλλων εξαιρετικών ποδοσφαιριστών, η Νάπολι έφυγε με 18 βαθμούς διαφορά από τους «νερατζούρι», οι οποίοι έχουν 47, όσους και η Μίλαν. 



Είναι, πλέον, μάλλον δεκτό από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, που τραγουδούσε και ο Βασίλης Καρράς, ότι η Νάπολι θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Γι' αυτό... πάρε τούρτα Όσιμεν κόσμε. Τα 19 γκολ του Νιγηριανού σε 20 ματς έχουν κάνει τις τούρτες που φτιάχνει το «Fresco Forno», στη βόρεια Νάπολη, ανάρπαστες. Το σήμα κατατεθέν είναι η μάσκα που φορούσε την περίοδο που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι. 



Η τούρτα, σοκολάτα με κραμπλ, θυμίζει το πρόσωπο και τα μαλλιά, πλατινέ ως επί το πλέιστον, του Οσιμέν. Πρόκειται για γέμιση από παντεσπάνι κακάο με μους μαύρης σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα και κομματάκια σοκολάτας. Η μάσκα, από την άλλη, είναι φτιαγμένη από γκοφρέτα και τα μαλλιά, από λευκή σοκολάτα



Ο 42χρονος Σαλβατόρε Μελόνε, που έχει το ζαχαροπλαστείο μαζί με τον αδελφό του, είχε προφανώς αγαστές προθέσεις όταν έφτιαξε την τούρτα, είπε ότι δεν προλαβαίνει τις παραγγελίες, τόνισε ότι δεν μπορεί να φανταστεί τι θα γίνει όταν η Νάπολι κατακτήσει τον τίτλο και σχολίασε ότι όταν ο Όσιμεν το έμαθε, συναντήθηκε μαζί του και του χάρισε μία.