Μπορεί η Σερβία να παρατάχθηκε με 12άδα χωρίς τους παίκτες του NBA και εκείνους που παίζουν στη Euroleague, αλλά για την εθνική Ελλάδας, που την αντιμετώπισε και την νίκησε 97-92 στην παράταση (80-80 η κανονική διάρκεια), στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, σε ένα παιχνίδι που η «γαλανόλευκη» ήταν αδιάφορη ενώ οι «ορλόβι» «καίγονταν» για τη νίκη, προκειμένου να επικυρώσουν το εισιτήριό τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ που πρόκειται να γίνει από 25 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου του 2023 σε Ινδονησία, Ιαπωνία και Φιλιππίνες, τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα. 

Η Εθνική παρατάχθηκε με την... εθνική Εφήβων, αφού έπαιξαν νεαροί παίκτες, που πέτυχαν ένα μικρό θαύμα: επέστρεψαν από το -13 για να πάρουν το παιχνίδι. Η Ελλάδα έχει προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης, ενώ η Σερβία, που είχε και Ντάγκουμπιτς και Γιάραμαζ και Μιλουτίνοφ στη σύνθεσή της, πρέπει να νικήσει τη Μεγάλη Βρετανία την Καθαρά Δευτέρα για να προκριθεί. 



Όσοι βρέθηκαν στο κλειστό των Άνω Λιοσίων θα θυμούνται το ματς για καιρό, τόσο για την απίστευτή «βόμβα» του Δημήτρη Μωραΐτη από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη όσο και για το εκπληκτικό ματς που έκανε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. Ο Τζορτζ Πάπας έπαιξε για πρώτη φορά με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και μάλιστα με το επώνυμο που αναγράφεται στο διαβατήριό του, κατά το πρωτόκολλο, δηλαδή Παπαθανασίου.  

Τα δεκάλεπτα: 8-15, 30-39, 55-62, 80-80 (κ.δ.), 97-92

Ελλάδα (Σωτ. Μανωλόπουλος): Φλιώνης 3, Π. Καλαϊτζάκης 10, Μωραΐτης 23, Μουράτος 9, Ρογκαβόπουλος 28, Χατζηδάκης 4, Χουγκάζ 8 (5 ριμπάουντ), Γόντικας 6, Κουζέλογλου 1, Πάπας, Τολιόπουλος 3, Τσαλμπούρης 2.
Σερβία (Σβ. Πέσιτς): Ντάγκουμπιτς 6, Νταβίντοβατς 11, Γιάγκοντιτς-Κουρίτζα 7, Γιάραμαζ 7, Ραντάνοφ 7, Γέρεμιτς 9, Γιόβιτς 5, Μιλουτίνοφ 24, Ρίστιτς 10, Σίμανιτς, Ουσκόκοβιτς.