Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει ο θρίαμβος του Μίλτου Τεντόγλου. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου του ακύρωσε το άλμα στα 8,40 μ. στο μίτινγκ του Τόρουν στην Πολωνία επειδή φορούσε μια limited edition σειρά αγωνιστικών παπουτσιών που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες μήκους.
Από την πλευρά του, όμως, ο Έλληνας αθλητής αποφάσισε να… απαντήσει δραστικά! Πήγε στο Λιεβέν της Γαλλίας και στο 4ο άλμα του προσγειώθηκε στα 8,41 μ., σημειώνοντας ξανά την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Αμέσως μετά την επιτυχία του στη Γαλλία, ο Τεντόγλου ανέβασε ένα στόρι στο Instagram, ευχαριστώντας τους Έλληνες για την υποστήριξη που του παρείχαν στην αδικία που υπέστη.

Σε δημοπρασία τα περιβόητα παπούτσια

Θέλοντας να αποδείξει για ακόμα μία φορά το μεγαλείο ψυχής που τον διακρίνει, ο Μίλτος Τεντόγλου μαζί με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια σημαντική πρωτοβουλία.

Κατά την άφιξή τους από τη Γαλλία ο ομοσπονδιακός προπονητής αποκάλυψε ότι τα επίμαχα παπούτσια θα δοθούν σε δημοπρασία, με τα χρήματα να πηγαίνουν στα παιδιά που επλήγησαν από τους σεισμούς της Τουρκίας.

«Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας», είπε ο Γιώργος Πομάσκι.

Για την ακύρωση του ρεκόρ λόγω των παπουτσιών σημείωσε: «Αυτά τα έχουμε συνηθίσει. Δεν έγινε σε μεγάλη οργάνωση. Δεν έχασε μετάλλιο. Αύριο συνεχίζουμε».