Ενώ το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, συμπληρώνονται δύο μήνες από την κατάκτηση του τροπαίου του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Κατάρ από την Αργεντινή, ο Ζεράρ Πικέ, που σταμάτησε το ποδόσφαιρο το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, μίλησε σε live στο tiktok και τον Τζον Νέλις και του εξομολογήθηκε ότι δεν έχει συγχαρεί ακόμη τον Λιονέλ Μέσι, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στη Μασία, την ακαδημία της Μπαρτσελόνα, στα μικράτα τους, αλλά και στην πρώτη ομάδα από το 2008 έως το 2020. 

«Δεν τον έχω συγχαρεί ακόμη. Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά είναι η αλήθεια, ήμουν εντελώς αποκομμένος από το Παγκόσμιο Κύπελλο και γενικά από το ποδόσφαιρο μετά την απόσυρση μου. Δεν είδα κανένα παιχνίδι μέχρι και τον τελικό και ακόμη και τον τελικό δεν τον είδα ολόκληρο. Προσπάθησα να απομακρυνθώ, πήγα διακοπές, οι τελευταίοι μου μήνες στο ποδόσφαιρο ήταν πολύ δύσκολοι και χρειαζόμουν πραγματικά μια αποστασιοποίηση», είπε ο Πικέ. 

Σε ερώτηση για το ποιοι είναι οι καλύτεροι τερματοφύλακας, αμυντικός, μέσος και επιθετικός με τους οποίους έχει αγωνιστεί απάντησε: «Ίκερ Κασίγιας, Κάρλες Πουγιόλ, Σεσκ Φάμπρεγας και Λιονέλ Μέσι». Αν εξαιρεθεί ο πρώτος, πρώην πορτιέρο της Ρεάλ Μαδρίτης, με τους άλλους τρεις συνυπήρξε στην Μπαρτσελόνα, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος ήταν μαζί του στη Μασία, δηλαδή την ακαδημία των «μπλαουγκράνα». 

Για τον ίδιο τον 36χρονο πρώην κεντρικό αμυντικό, δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο δεν υφίσταται, παρ' όλα αυτά σχολίασε: «Η μονομαχία μεταξύ των δύο την τελευταία δεκαετία ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και οι δύο είναι απίστευτοι, αλλά σε όρους ταλέντου ο Λιονέλ Μέσι είναι το νούμερο ένα χωρίς αμφιβολία».