Το Χατάι θα είχε το ποδόσφαιρο ως εφόδιο για χαρά μετά το σεισμό που προκάλεσε καταστροφή, αλλά η Χατάισπορ δεν θα γινόταν να συνεχίσει να συμμετέχει από τη στιγμή που ο επιθετικός της, Κριστιάν Ατσού, και ο αθλητικός διευθυντής της, Τανέρ Σαβούτ, όπως ανέφερε το πρακτορείο Anadolu, αγνοούνται. 

Ο σύλλογος έστειλε επίσημη επιστολή στην Τουρκική Ένωση Σωματείων, ότι πρόκειται να μη συνεχίσουν στη φετινή Superlig. Και αλίμονο αν δεν γινόταν κατανοητό. Ο πρόεδρός της, Αλί Κοτς, κατέστησε σαφές ότι δεν ελλοχεύει κίνδυνος τιμωρίας. 

«Η Χατάισπορ έστειλε μια επιστολή. Μας ειδοποίησαν ότι δεν θα παίξουν τα υπόλοιπα παιχνίδια της φετινής σεζόν», δήλωσε ο Κοτς σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον πρόεδρο της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (TFF) Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί.

«Εάν η Γκαζιαντέπ θέλει επίσης να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε με 17 ομάδες, υπό την προϋπόθεση ότι τα δικαιώματα αυτών των δύο συλλόγων παραμένουν άθικτα», προσέθεσε με την επισήμανση πως η Γκαζιαντέπ δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση.

Η Χατάισπορ είναι 14η στη βαθμολογία της τουρκικής κορυφαίας κατηγορίας ενώ η Γκαζιαντέπ είναι 10η. Η επανέναρξη του τουρκικού πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για τις 3 Μαρτίου.