Εντυπωσιακό σερί στην Αυστραλία και το Australian Open, το πρώτο Major του χρόνου, χτίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Με την πρόκρισή του επί του Τσέχου Γίρι Λεχέτσκα το μεσημέρι της Τρίτης, 3-0 σετ (6-3, 7-6, 6-4), το νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης έφτασε για τρίτη διαδοχική χρονιά και τέταρτη τις τελευταίες πέντε στα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

Ο Τσιτσιπάς, που  ονειρεύεται να χτίσει ένα σχολείο στη Βικτόρια της Αυστραλίας, προσκάλεσε τη Μάργκοτ Ρόμπι να παρακολουθήσει κάποιο από τα παιχνίδια του. «Είναι σπουδαία χώρα η Αυστραλία, λατρεύω πολλά πράγματα. Η αγαπημένη μου ηθοποιός είναι από εδώ η Μάργκοτ Ρόμπι. Θα ήταν ωραίο να τη δω στην εξέδρα κάποια μέρα», ανέφερε μεταξύ άλλων στον Τζιμ Κούριερ, τον παλαίμαχο τενίστα που κάνει τις συνεντεύξεις εντός κορτ για τη διοργάνωση. 



Ο Τσιτσιπάς θα παίξει στον ημιτελικό του Australian Open με τον Ρώσο Κάρεν Χατσάνοφ, ο οποίος εξασφάλισε την πρόκρισή του μετά την αποχώρηση του Αμερικανού Σεμπάστιαν Κόρντα στο τρίτο σετ (7-6, 6-3, 3-0) του προημιτελικού που προηγήθηκε χρονικά εκείνου του Έλληνα τενίστα.