Φαινόταν σε φόρμα από την αρχή της σεζόν, αλλά αρκεί μια κακή μέρα για να σε βγάλει εκτός ενός στόχου. Η Μαρία Σάκκαρη είχε βλέψεις για το Australian Open, τις είχε αφήσει ήδη να αιωρούνται στο United Cup, που, μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά, οδήγησε την ελληνική ομάδα στα ημιτελικά, αλλά έπεσε θύμα τρόπον τινά έκπληξης στον τρίτο γύρο του πρώτου Major της χρονιάς, αφού ηττήθηκε στον τρίτο γύρο από την Κινέζα Λιν Ζου, 2-1 σετ. 

Όλα θα ήταν διαφορετικά αν το τάι μπρέικ του πρώτου σετ κατέληγε στα χέρια του νούμερου 6 της παγκόσμιας κατάταξης. Από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε και παρά την αντίδραση που έβγαλε στο δεύτερο, όλα κρίθηκαν στο τρίτο σετ. Η Σάκκαρη επέστρεψε από το 2-0 εις βάρος της, προσπέρασε 4-3, όμως η Ζου βρήκε το κουράγιο, έβγαλε ένα μπρέικ εις βάρος της και παρότι η Σάκκαρη κράτησε σε τρεις διαδοχικούς break points, η Κινέζα κατάφερε και υπερκέρασε το εμπόδιό της. 

Η Σάκκαρη έφτασε στα ημιτελικά του US Open το 2021, εκτός των άλλων, όμως από τότε δεν έχει καταφέρει, σε πέντε Major, να φτάσει έστω σε προημιτελικά. Στο Australian Open του 2022 αποκλείστηκε στον τέταρτο γύρο.