Άλλος είναι ο θεός των οπαδών της Φλαμένγκο, οι οποίοι νιώθουν οι επιούσιοι του ποδοσφαίρου. Ο Πελέ υπήρξε κάποιος που έπαιξε στη Σάντος, στην πολιτεία του Σάο Πάουλο στη Βραζιλία, ως εκ τούτου, όχι μόνο τον εχθαίρονται αλλά, του χρεώνουν και την άνοδο της ομάδας στις συνειδήσεις του φίλαθλου κόσμου. Φέρεται, μάλιστα, πριν δοκιμαστεί στη Σάντος, η «Φλα» να έκανε προσπάθεια να τον αποκτήσει, δίχως να αποσπάσει την άδεια της μητέρας του, Σελέστε, ώστε να μεταβεί στο Ρίο. 

Από την άλλη μεριά, ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν απλώς... Αργεντινός, αντίπαλο δέος σε κάθε πιθανή διάσταση. 



Αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται με οποιονδήποτε τρόπο το σύνθημα που φώναξαν και κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγής πριν την έναρξη της αναμέτρησης της ομάδας τους με την Οντάξ για το Taca Guanabara, διοργάνωση για το πρωτάθλημα Καριόκα. Συγκεκριμένα, οι οπαδοί της Φλαμένγκο αποκάλεσαν «τσαμπατζή» τον Πελέ -ο οποίος, πράγματι, υπήρξε περιβόητος σφιχτοχέρης, κάτι που θα πρέπει να αναχθεί στα παιδικά βιώματά του, τη φτώχεια και την αγωνία της μητέρας του για μια καλύτερη ζωή- και «σνιφάκια» τον Μαραντόνα, για τον εθισμό του στα ναρκωτικά. 



Το σύνθημα, μάλιστα, τραγουδούνταν κατ' επανάληψη και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, την οποία η Φλαμένγκο νίκησε με σκορ 1-0.