Η ιστορία γράφτηκε. Εδώ και λίγες ημέρες ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής της Αλ Νασρ από τη Σαουδική Αραβία, έως το καλοκαίρι του 2025! Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο που δόθηκε ποτέ σε αθλητή σε οποιοδήποτε σπορ ανά τον πλανήτη. Συμβόλαιο που θα του αποφέρει συνολικά 500 εκατ. ευρώ! Χρήματα που αφορούν και στο ποδοσφαιρικό συμβόλαιό του, αλλά και στην εκμετάλλευση μέρους της εικόνας και των εμπορικών του δικαιωμάτων.

«Ο μεγαλύτερος αθλητής του κόσμου υπέγραψε και επίσημα», ανέφερε η Αλ Νασρ στην ανακοίνωσή της, με τον Ρονάλντο να φωτογραφίζεται κρατώντας τη νέα φανέλα του με το νούμερο «7», ποζάροντας στις φωτογραφίες μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου, Μουσαλί αλ Μουαμάρ.

«Είμαι ενθουσιασμένος που αρχίζει αυτή η νέα πρόκληση, σε ένα νέο πρωτάθλημα, σε μια διαφορετική χώρα. Το όραμα με το οποίο λειτουργεί η Αλ Νασρ με εμπνέει», έλεγε ο ίδιος ο CR7, χωρίς να πείσει κανέναν για τη... χαρά του σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, αλλά βέβαιος ότι έχει κάνει μια συμφωνία για την οποία για ακόμα μία φορά τον έγραψε στην Ιστορία. Διότι η αλήθεια είναι πως ο Κριστιάνο ό,τι κάνει το επιλέγει και με βάση τις πρωτιές. Τα λεφτά που πήρε δημιούργησαν ένα ρεκόρ, που είναι αμφίβολο κατά πόσο μπορεί να σπάσει στο κοντινό μέλλον.

Ο Ρονάλντο πέρασε με επιτυχία ιατρικά τεστ στη Μαδρίτη, υπέγραψε το μυθικών διαστάσεων συμβόλαιό του και πέταξε για το Ριάντ. Εκεί όπου ήδη τα πάντα κινούνται γύρω από την ιστορική μεταγραφή. Με τους ιθύνοντες της Αλ Νασρ να κόβουν ακόμα και... εισιτήρια για τη λαμπρή παρουσίαση του κορυφαίου παίκτη που έπαιξε ποτέ στη Σαουδική Αραβία.

Μια μεταγραφή που αποκαλύφθηκε πως ικανοποιεί εν μέρει και τη σφοδρή επιθυμία του Πορτογάλου να μπορέσει να κλείσει την καριέρα του με ένα μεγάλο τρόπαιο. Και δη αυτό του Champions League.

Το κράτος της Σαουδικής Αραβίας, μέσω του ταμείου επενδύσεων της χώρας, είναι ιδιοκτήτης της Νιούκαστλ. Εδώ και σχεδόν έναν χρόνο. Στη συμφωνία που υπέγραψε η Αλ Νασρ με τον Ρονάλντο, λοιπόν, μπήκε μια ειδική ρήτρα, η οποία προβλέπει πως, εάν η αγγλική ομάδα εξασφαλίσει την έξοδό της στο Champions League της σεζόν 2023-24, τότε ο Ρονάλντο μπορεί να αγωνιστεί ως δανεικός στις «καρακάξες», για να έχει μια τελευταία ευκαιρία για την «κούπα με τα αυτιά». Το σενάριο μπορεί να φαντάζει μακρινό, αλλά όχι φανταστικό, καθώς αυτή τη στιγμή η ομάδα του Εντι Χάου βρίσκεται στην 3η θέση της Premier League και με τις εμφανίσεις της, αλλά και τους παίκτες που έχει προσθέσει στο ρόστερ της, δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει το ένα από τα τέσσερα «κλεισμένα» εισιτήρια της Premier για τη διοργάνωση των κορυφαίων.

Βεβαίως, το «καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς» έγινε παγκόσμιο trend τις τελευταίες ώρες, καθώς επανήλθε στην επικαιρότητα μια παλαιότερη συνέντευξη του Ρονάλντο στον Τζόναθαν Ρος και το ITV, όπου έλεγε τα εξής για τις… εξωτικές ποδοσφαιρικές χώρες: «Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στο κορυφαίο επίπεδο, με αξιοπρέπεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό να πάω στις ΗΠΑ, στο Κατάρ ή στο Ντουμπάι, αλλά δεν θα το ήθελα για εμένα». Ο Πορτογάλος επικρίθηκε έντονα μετά την υπογραφή με την Αλ Νασρ, καθώς περίπου τα ίδια είχε αναφέρει και στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Πιρς Μόργκαν, η οποία οδήγησε στη λύση του συμβολαίου του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η προοπτική της Νιούκαστλ ίσως εξηγεί πολλά για την επιλογή του.

Και όχι μόνο αυτή, βεβαίως. Διότι την ώρα που ο κόσμος επικρίνει τον Ρονάλντο, ο ίδιος μπορεί να πνίξει τις φωνές που τον κριτικάρουν μετρώντας 200 εκατ. ευρώ τον χρόνο ή 16.670.000 ευρώ τον μήνα ή 3.888.000 ευρώ την εβδομάδα ή 555.555 ευρώ την ημέρα ή 23.150 ευρώ την ώρα ή 386 ευρώ το λεπτό ή 6,5 ευρώ το δευτερόλεπτο. Οσα χρήματα προβλέπει το σοκαριστικό συμβόλαιο με την Αλ Νασρ... Κι όσο για την απόσβεση, ήδη η Αλ Νασρ έχει πουλήσει 2 εκατ. φανέλες, πριν ακόμα καν στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 7 Ιανουαρίου 2023