Ο τραυματισμός στον ώμο στα τέλη Σεπτεμβρίου με την Τσεχία εμπόδιζε τον Τόμας Βατσλίκ να προπονηθεί με τον Ολυμπιακό. Η εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στην πατρίδα του, Τσεχία, σήμαινε αποθεραπεία. Αλλά ο καιρός περνάει και η ώρα της επιστροφής για τον 33χρονο τερματοφύλακα έφτασε. Ο Βατσλίκ βρέθηκε στην προπόνηση, την πρώτη που έκανε με προπονητή τον Μίτσελ

Μετά το χειρουργείο, ένας μεγάλος ανήφορος ακολούθησε για τον Βατσλίκ που χειρουργήθηκε στην χώρα του και ξεκίνησε εκεί το πρώτο μέρος της αποθεραπείας του. Και βέβαια η μεταγραφή του Αλέξανδρου Πασχαλάκη ακριβώς στο φινάλε της σχετικής προθεσμίας. Ήταν ο τραυματισμός του που έπαιξε μείζονα ρόλο ώστε να αποκτηθεί ο Έλληνας πορτιέρε. 

Ο Τσέχος έχει δουλέψει με υπομονή όλο αυτό το διάστημα. Και είναι στου Ρέντη εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες, ακολουθώντας το «ειδικό» του πρόγραμμα. Όλα αυτά μέχρι την Πέμπτη, που βγήκε στο γήπεδο και ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα προπόνησης των τερματοφυλάκων. Κάπως έτσι; Ουσιαστικά πλέον ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του στη δράση. Θυμίζουμε ότι προ ημερών ο διεθνής τερματοφύλακας, σύμφωνα με ολλανδικά ΜΜΕ, βρέθηκε στο «στόχαστρο» της Άλκμααρ.