Μπορεί σε αυτήν τη μεριά του πλανήτη που και το... τίποτα μετριέται με λεφτά, η κίνηση του Λιονέλ Μέσι να φορέσει τη μαύρη τήβεννο προκειμένου να σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλητή κόσμου, που η Αργεντινή κέρδισε στο Κατάρ, να ήταν προκλητική, όμως το να βλέπουν οι Άραβες τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών να φοράει το bisht ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό. 



Όλοι από κάπου προερχόμαστε, άλλωστε. Πρόκειται για ένα ρούχο που φοριέται στον αραβικό κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Έναν παραδοσιακό ανδρικό μανδύα που συνήθως φοριέται σε ειδικές περιστάσεις, όπως γάμους και θρησκευτικές γιορτές. Παράλληλα συνδέεται με δικαιώματα, πλούτο και τελετουργικές στιγμές. Είναι το αντίστοιχο του να φοράς μαύρη γραβάτα στον δυτικό κόσμο, όπως αναφέρεται στο newsit.

O Άραβας Αχμέντ αλ Μπαρουάν -πρώην μέλος του Συμβουλίου Συνεργασίας του Ομάν- επιθυμεί να κάνει δική του την τήβεννο που φόρεσε ο Λιονέλ Μέσι.

Με ποστ στο Twitter, ο Αχμέντ αλ Μπαρουάν αποκάλυψε πως προσέφερε 942.000 ευρώ για να κάνει δικό του τον μαύρο μανδύα, χωρίς όμως να αναφέρει εάν πήρε κάποια απάντηση (θετική ή αρνητική).