Ό,τι και να ειπωθεί για την υποδοχή της εθνικής Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες από 4.000.000 ανθρώπους, κατά τη διάρκεια της παρέλασης σε ανοιχτό λεωφορείο, θα είναι λίγο.





Η παρέα του Λιονέλ Μέσι, με προπονητή τον Λιονέλ Σκαλόνι, που κατέκτησε την κορυφή του κόσμου στο Κατάρ, νικώντας τη Γαλλία στον τελικό της Κυριακής, 18 Δεκεμβρίου, απόλαυσε το πραγματικό νέκταρ, που ήταν η λατρεία των συμπατριωτών της. 



Η εικόνα μιλάει καλύτερα σε τέτοιες περιπτώσεις μεσσιανικής υποδοχής, ένας χαρακτηρισμός που αναδεικνύει κυριολεκτικά το συναισθηματικό κόσμο ενός ολόκληρου έθνους, αλλά γίνεται να υπάρχει και ως λογοπαίγνιο.

View this post on Instagram

A post shared by TyC Sports (@tycsports)



Η πορεία ξεκίνησε στις 12:00 (μεσημέρι) ώρα Αργεντινής και οι δρόμοι έκλεισαν στο .... λεπτό. Το 1/3 των κατοίκων της πόλης έκαναν πάρτι στους δρόμους. Μια κοπέλα βγήκε γυμνή, άλλοι σκαρφάλωσαν σε πολυκατοικίες αλλά και σε εμβληματικά κτίρια της πόλης, ένας άτυχος νεαρός έπεσε από το φανάρι αλλά δεν... σκοτώθηκε, άλλοι έπαιζαν μπάλα στους δρόμους περιμένοντας το βασιλιά Μέσι.

View this post on Instagram

A post shared by TyC Sports (@tycsports)


Υπήρξαν λεωφόροι που δεν γινόταν να διαβεί το ανοιχτό λεωφορείο, όπως η 25ης Μαΐου και η 9ης Ιουλίου, οπότε το δρομολόγιο άλλαξε.







Είναι μια μέρα ειρήνης, που θα μείνει στην Ιστορία επειδή φίλοι της Μπόκα Τζούνιορς και της Ρίβερ Πλέιτ σφιχταγκαλιάζονταν, επειδή φανέλες με τον Μέσι και τον Ντιέγκο Μαραντόνα φοριούνταν δίπλα δίπλα.


Είναι μια μέρα αργίας, αφού έτσι ανακηρύχθηκε η 20ή Δεκεμβρίου 2022. Λέγεται πως η 18χη Δεκεμβρίου θα ανακηρυχθεί μέρα εθνικής εορτής. Άλλωστε, οι πανηγυρισμοί, όπως αυτός του Λιονέλ Σκαλόνι, που έβγαλε την μπλούζα του για να νιώσει ένα με τον κόσμο, μόνο ως μέρος της επικείμενης Ιστορίας μιας χώρας γίνεται να αναπτυχθούν.


Οι... τυφλοί είδαν, που έλεγε και ο Γιάννης Ιωαννίδης, αφού στα μπαλκόνια βγήκαν άνθρωποι με περιορισμένη και μηδαμινή όραση για να χρησιμοποιήσουν όλες τις άλλες αισθήσεις τους, ένας ανάπηρος σηκώθηκε στον αέρα με το καροτσάκι του από εκατοντάδες φαν της Αργεντινής, και άλλοι σκαρφάλωσαν στον Οβελίσκο.







Μια κοπέλα βγήκε γυμνή, άλλοι σκαρφάλωσαν σε πολυκατοικίες αλλά και σε εμβληματικά κτίρια της πόλης, ένας άτυχος νεαρός έπεσε από το φανάρι αλλά δεν... σκοτώθηκε, άλλοι έπαιζαν μπάλα στους δρόμους περιμένοντας τον βασιλιά Μέσι.



















View this post on Instagram

A post shared by TyC Sports (@tycsports)



View this post on Instagram

A post shared by TyC Sports (@tycsports)