Παγκόσμια πρωταθλήτρια κατάφερε να γίνει η Αργεντινή, που νίκησε 4-2 στα πέναλτι την δύο φορές πρωταθλήτρια Γαλλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 την Κυριακή.

Ο πρώτος παίκτης της ομάδας που έπιασε στα χέρια του το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το σήκωσε στον ουρανό ήταν ο αρχηγός της ομάδας, Λιονέλ Μέσι.

Ωστόσο, υπήρχαν και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι θέλησαν να αγγίξουν το τρόπαιο και να γίνουν μέρος της ιστορικής στιγμής…

Ένας από αυτούς ήταν ο Τούρκος σεφ Nusret Gokce, ευρύτερα γνωστός ως «Salt Bae», ο οποίος προκάλεσε οργή και εκνευρισμό τους οπαδούς του ποδοσφαίρου, αφού παραβίασε τους εορτασμούς της Αργεντινής για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο στάδιο Lusail.

Ο διάσημος σεφ δημοσίευσε φωτογραφίες από τον εορτασμό στον λογαριασμό του στο Instagram, γεγονός προκάλεσε εκνευρισμό στους οπαδούς. Στις φωτογραφίες, φαίνεται να κρατάει το τρόπαιο ολομόναχος, να ποζάρει με τους παίκτες της Αργεντινής και να δαγκώνει κάποια από τα μετάλλια των πρωταθλητών. Μάλιστα, φαίνεται να… ενοχλεί τον Λιονέλ Μέσι για μια φωτογραφία, ωστόσο, ο παίκτης τον αγνόησε και συνέχισε να αγκαλιάζει τους συμπαίκτες του αντ' αυτού.

Σημειώνεται πως το τρόπαιο, η αξία του οποίου εκτιμάται σε περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, είναι γνωστό ότι επιτρέπεται να το αγγίξουν λίγοι και εκλεκτοί. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της FIFA: «Το αυθεντικό τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA μπορεί να αγγίξει και να κρατήσει μόνο μια πολύ επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων, η οποία περιλαμβάνει πρώην νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA και αρχηγούς κρατών».

Οι οπαδοί απογοητεύτηκαν από τις εικόνες.

Ένας χρήστης ανέφερε: «Ο Salt Bae δεν θα έπρεπε να αγγίζει το κύπελλο. Δεν είσαι πρωταθλητής». Ένας άλλος σχολίασε: «Γιατί το κρατάς και γιατί είσαι στο γήπεδο; Δεν θα έπρεπε να είσαι εκεί. Αυτή η στιγμή ανήκει στους παίκτες που δούλεψαν σκληρά». Ένας τρίτος είπε: «Σταματάω να σε ακολουθώ. Δεν θα έπρεπε να είσαι στο γήπεδο και να αγγίξεις το τρόπαιο. Επιζητάς μόνο την προσοχή».