Η Αργεντινή είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια, για τρίτη φορά στην Ιστορία της (1978 και 1986 οι προηγούμενες). 

Ο Λιονέλ Μέσι, στο τελευταίο παιχνίδι του με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του, έγινε ο πρώτος αρχηγός που σηκώνει το τρόπαιο του Copa America και του Παγκόσμιου Κυπέλλου για την «αλμπισελέστε» -και μάλιστα σε back2back χρονιές.

Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτος που σήκωσε ξανά το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου λυτρώνοντας εκατομμύρια συμπατριωτών του (και όχι μόνο) που περίμεναν καρτερικά την επιστροφή τους στην κορυφή του κόσμου μετά το μακρινό πλέον 1986 και τα μαγικά του «θεού» Ντιέγκο Μαραντόνα.

O «Πούλγκα» τα… χρειάστηκε καθώς η ομάδα του ενώ βρέθηκε μπροστά με 2-0, ισοφαρίστηκε σε 2-2 αλλά ακόμη και μετά το δικό του 3-2 οι Αργεντίνοι ισοφαρίστηκαν για ακόμη μια φορά. Στα πέναλτι, όμως, το τρόπαιο δε γινόταν να χαθεί. Και δεν γινόταν ο Μέσι να μην το πανηγυρίσει δεόντως.
Ο αρχηγός της Αργεντινής περίμενε να αντικρίσει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου πως και πως. Την πρώτη φορά που το αντίκρισε δεν κατάφερε να το κρατήσει. Τη δεύτερη, όμως, η υπομονή του Μέσι ανταμείφθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η στιγμή που περίμενε, όμως, όλος ο πλανήτης είναι τον Λιονέλ Μέσι να σηκώνει στον ουρανό του Κατάρ το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή του. Ο Λίο το σήκωσε και ο κόσμος υποκλίθηκε στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

3697884
3697912








3697918