Ο Νεϊμάρ, πριν βγει στο γήπεδο με την υπόλοιπη ομάδα για το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Νότια Κορέα, πήρε μία αλειφή που του έφερε ένας από τους ανθρώπους του staff της «Σελεσάο» και την άπλωσε στο στήθος του, αλλά πάνω από την φανέλα, και στην μύτη του προκαλώντας την απορία όλων όσοι παρακολούθησαν το συγκεκριμένο σκηνικό.

Σύμφωνα με το gazzetta, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 31χρονος σταρ κάνει αυτήν την κίνηση  (το είχε κάνει και σε αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας). Πρόκειται για μία αλοιφή που έχει σκοπό να ανακουφίζει από την ρινική συμφόρηση κι έτσι να διευκολύνει την αναπνοή του ποδοσφαιριστή. Η καλύτερη αναπνοή βοηθάει τον αθλητή να επανακάμπτει γρηγορότερα από την σωματική κόπωση που υφίσταται.

Ο γυμναστής της εθνικής Βραζιλίας, Ζε Μάριο Καμπέιζ σημείωσε το 2018: «Το να αναπνέεις καλύτερα, βοηθάει την διαδικασία ανάρρωσης. Όσο καλύτερα οξυγωνώνεσαι, τότε γρηγορότερα ανακάμπτεις. Η πολύ χαμηλή ή η πολύ υψηλή υγρασία είναι επιβλαβής. Ο αθλητής κουράζεται περισσότερο, χρειάζεται περισσότερο για να ανακάμψει».