Μπορεί να ήθελε νίκη με περισσότερα από ένα γκολ για να προκριθεί στη φάση των «16» και ταυτοχρόνως να μη νικήσει η Ελβετία τη Σερβία, αλλά το Καμερούν, μετά το παιχνίδι του «Lusail» με τη Βραζιλία, πανηγύρισε τη νίκη του με σκορ 1-0, για την τρίτη αγωνιστική του έβδομου ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σαν πρόκριση. 



Ο Βενσάν Αμπουμπακάρ, που είχε σκοράρει ένα ασύλληπτο γκολ και στο 3-3 με τη Σερβία, στο προηγούμενο παιχνίδι, ήταν εκείνος που έβαλε ένα από τα πιο σημαντικά τέρματα στην Ιστορία του Καμερούν. Μάλιστα, μετά τη φάση του 90+1', που πανηγύρισε έξαλλα, έβγαλε τη φανέλα του και δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα, με την οποία αποβλήθηκε... χαμογελαστός





Ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο τερματοφύλακας Ντέιβιντ Επασί, που δεν άφησε κάποια από τις εφτά τελικές στην εστία, από τις 21 που έκανε η Βραζιλία, για την οποία ο Τιτέ χρησιμοποίησε αναπληρωματικούς, όπως ο Ντάνι Άλβες, κατά κύριο λόγο, σε όλο το ματς, να περάσει τη γραμμή της εστίας του. Το Καμερούν γυρνάει πίσω περήφανο, γνωρίζοντας ότι αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες, αλλά και πως ήταν σκληρό καρύδι για όλους. 



Καμερούν (Ρ. Σονγκ): Επασί, Φάι, Γου, Εμπός, Τολό, Ζαμπό Ανγκισά, Κούντε (68' Εντσάμ), Εμπουεμό (64' Τόκο - Εκαμπί), Τσούπο Μότινγκ, Ενγκαμαλό (86' Εμπεκελί), Αμπουμπακάρ.
Βραζιλία (Τιτέ): Έντερσον, Άλβες, Μιλιτάο, Μπρέμερ, Τέλες (55' Μαρκίνιος), Φαμπίνιο, Φρεντ (55' Γκιμαράες), Άντονι (79' Ραφίνια), Ροντρίγκο (55' Ριμπέιρο), Μαρτινέλι, Ζεσούς (64' Πέντρο).