Μπορεί να αγχώθηκε ακόμα και για την πρόκριση σε ένα σημείο του παιχνιδιού απέναντι στη Σερβία στο «974», για τον έβδομο όμιλο του Παγκόσμιου Κυπέλλου, η Ελβετία, αλλά τελικά έχασε για ένα γκολ την πρώτη θέση. 

Οι παίκτες του Μουράτ Γιακίν νίκησαν 3-2 τους Σέρβους και, μετά την ήττα της Βραζιλίας από το Καμερούν, 1-0, θα μπορούσαν να φτάσουν στο 5-3 ενεργητικό, να υπερισχύσουν του 3-1 της «σελεσάο» και να παίξουν με τη Νότιο Κορέα στη φάση των «16», βάζοντας τους παίκτες του Τιτέ να αντιμετωπίσουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τους Πορτογάλους. 

Αυτό δεν συνέβη, αλλά η πρόκριση στον επόμενο γύρο, η τέταρτη στα τελευταία πέντε Παγκόσμια Κύπελλα, ήρθε και οι Ελβετοί μπορούν να σκέφτονται ότι πέτυχαν το στόχο τους. Μάλιστα, το ξανάκαναν απέναντι στη Σερβία και τη... Βραζιλία, όπως στο ακριβώς προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τότε τους είχαν νικήσει 2-1, τώρα 3-2, και το κοινό ήταν ότι σκόραρε ο Σέρνταν Σακίρι. 

Ο πλέον 31χρονος Ελβετός μέσος είχε σκοράρει στο 90' εκείνου του παιχνιδιού στο Καλίνινγκρατ το νικητήριο γκολ, τώρα άνοιξε στο δρόμο για τη νίκη στο 20'. 

Οι Σέρβοι αντέδρασαν, ισοφάρισαν με κεφαλιά του Αλεξάνταρ Μίτροβιτς στο 26', να πάρουν το προβάδισμα με όμορφη προσπάθεια του... παραγκωνισμένου στα δύο πρώτα παιχνίδια -μάλιστα ακούστηκε ότι αυτό συνέβη επειδή κοιμήθηκε με σύζυγο συμπαίκτη του- Ντούσαν Βλάχοβιτς στο 33', αλλά δέχθηκαν γκολ σε καίριο σημείο, με τον Μπριλ Εμπολό στο 44'. Αντί να μπουν με ψυχολογική ανάταση στα αποδυτήρια, υπήρχε μια κατατονία, η οποία κόστισε. 





Η Σερβία ήθελε μόνο νίκη για να περάσει, αντιθέτως έχασε, με το γκολ του Ρέμο Φρούλερ στο 48' να βάζει βουλοκέρι στη νίκη των Ελβετών. Ουδόλως καλά το πήραν οι Βαλκάνιοι, αφού προκλήθηκε διαπληκτισμός μετά τη λήξη της αναμέτρησης. 



Σερβία (Ντρ. Στόικοβιτς): Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (55' Γκούντελ), Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (78' Ράντονιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (68' Μακσίμοβιτς), Λούκιτς, Κόστιτς, Τάντιτς (78' Τζούριτσιτς), Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς (55' Γιόβιτς).
Ελβετία (Μ. Γιακίν): Κόμπελ, Βιντμέρ, Ακάντζι, Σαρ, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τζάκα, Σακίρι (69' Ζακάρια), Σο (69' Φερνάντες), Βάργκας (83' Φάσναχτ), Εμπολό (90+6' Οκαφόρ).