Υπάρχουν πάρα πολλοί αμιγώς ποδοσφαιρικοί λόγοι για να ειρωνευτεί κάποιος τους Γερμανούς, μετά τον αποκλεισμό τους στη φάση των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, για δεύτερη σερί διοργάνωση. Επίσης, υπάρχουν πολιτικοί και άλλοι λόγοι, ακόμα και ο... Αδόλφος Χίτλερ



Ο αραβικός κόσμος, πάντως, δεν τους περίμενε στη γωνία για αυτό. Πανηγύρισε την αποτυχία τους για την κίνηση που έκανε η εθνική ομάδα της χώρας στη φωτογράφιση πριν την πρεμιέρα της στη διοργάνωση απέναντι στην Ιαπωνία. 


Οι παίκτες του Χάνσι Φλικ, με τη FIFA να έχει απαγορεύσει, σε εκείνο το σημείο, στους αρχηγούς των ομάδων να φορέσουν το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο, ως σύμβολο συμπαράστασης στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, έκλεισαν τα στόματά τους για να αναδείξουν τις απαγορεύσεις που επικρατούν στο Κατάρ και σε άλλα σημεία εκείνης της μεριάς του πλανήτη. 



Από κάποιες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να υποτεθεί ότι οι Άραβες το πήραν... στραβά, όπως φαίνεται και από κάποιες αναρτήσεις, κατά κύριο λόγο στο twitter.