Ο κρίκος των αφρικανικών εθνικών ομάδων που αποκλείονται τελευταία αγωνιστική των ομίλων, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, συνεχίζεται: πρώτα ήταν η Αλγερία και το Καμερούν το 1982 στην Ισπανία, η Αίγυπτος το 1990 στην Ιταλία, το Μαρόκο το 1998 στη Γαλλία, τώρα η Τυνησία. Στην πραγματικότητα, είναι η δεύτερη φορά που έχει ελπίδες τελευταία αγωνιστική σε ομίλους και δεν τα καταφέρνει, αφού το 1978 έφερε 0-0 με τη Δυτική Γερμανία στο «Chatteu Carreras» της Κόρδοβας στην Αργεντινή, αλλά χρειαζόταν νίκη για να την αφήσει εκτός. 

Η ομάδα του Τζαλέλ Καντρί νίκησε 1-0 στο «Education City» τη Γαλλία, αλλά δεν ευτύχησε να προκριθεί στη φάση των «16» του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Κατάρ, αυτήν τη φορά επειδή η Αυστραλία νίκησε τη Δανία με το ίδιο σκορ. Η Τυνησία ευτύχησε να αντιμετωπίσει μία ομάδα που είχε περάσει και έπρεπε να συμβεί κάτι κοσμοϊστορικό για να χάσει την πρώτη θέση, οπότε ο Ντιντιέ Ντεσάμπ χρησιμοποίησε αναπληρωματικούς, κατά κύριο λόγο. 







Αν και δεν είχε τις τρομερές φάσεις, η Τυνησία ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Ένα γκολ που σημείωσε νωρίς ο Ναντέρ Καντρί ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι Τυνήσιοι έβαλαν το γκολ που θα τους χάριζε την πρόκριση στο 58', με ωραία προσπάθεια του Καζρί, αλλά η Αυστραλία σκόραρε στο άλλο παιχνίδι, απέναντι στη Δανία, και το ματς απέκτησε στοιχεία θρίλερ, με τον Ντεσάμπ να βάζει σχεδόν όλο το βαρύ πυροβολικό και να ψάχνει την ισοφάριση. 






Ενώ η Γαλλία πίεζε και η Τυνησία κρατούσε, οι Αφρικανοί στην κερκίδα προσεύχονταν για το γκολ της Δανίας, το οποίο, όμως, δεν ήρθε. Μάλιστα, παραλίγο να χάσουν τη νίκη, που σε εκείνο το σημείο ήταν γοήτρου, αφού το άλλο παιχνίδι είχε τελειώσει, στο 90+8', όταν σκόραρε ο Αντουάν Γκριεζμάν. Το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ και η Τυνησία θα φύγει με χαρμολύπη από το Κατάρ. 









Τυνησία (Τζ. Καντρί): Νταμέν, Μεριά, Γκαντρί, Ταλμπί, Κεσχρίντα, Σκίρι, Λαϊντουνί, Μααλούλ, Σλιμάνε (83' Αμπντί), Ρομντάν (74' Σαλαλί), Καζρί (60' Τζεμπάλι).
Γαλλία (Ντ. Ντεσάμπ): Μανταντά, Ντισασί, Κονατέ, Βαράν (63' Σαλιμπά), Καμαβινγκά, Γκεντουζί (79' Ντεμπελέ), Τσουαμενί, Φοφανά (73' Γκριεζμάν), Βερτού (63' Ραμπιό), Κομάν (63' Εμπαπέ), Μουανί.