Δεν είχαν περάσει παρά ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που η Τυνησία σκόραρε στο δικό της παιχνίδι με τη Γαλλία, και ο Μάθιου Λέκι έβαλε την υπογραφή του στο «Al Yanub», ώστε οι Αυστραλοί να μην ανησυχούν γι' αυτό το ματς. Το γκολ του στο 60', προερχόμενο από όμορφη ατομική προσπάθεια, χάρισε τη νίκη στους Ωκεάνιους επί της Δανίας, με σκορ 1-0, και τους έβγαλε από τη θέση να επιζητούν ένα γκολ από τη Γαλλία, προκειμένου να μπουν ξανά στη θέση του οδηγού. Έτσι προκρίθηκαν με 6 βαθμούς, όσους και η πρώτη Γαλλία, της οποίας υστερούσαν σε ενεργητικό, στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. 


Οι Δανοί, που έψαχναν per mare per terram τη νίκη, αποδείχθηκε ότι θα περνούσαν αν νικούσαν με δύο γκολ διαφορά, αλλά ούτως ή άλλως πολύ λίγες ήταν οι φορές που πλησίασαν στο ένα. Μία στο 11', που ο Ράιαν απέκρουσε σουτ στον Γένσεν, και μία στο 70', που ο Ντόλμπεργκ κέρδισε πέναλτι, αλλά ήταν ακάλυπτος και σφυρίχθηκε σε θέση οφσάιντ. 








Οι παίκτες του Γκρέιαμ Άρνολντ διαχειρίστηκαν με σχετική άνεση, συγκριτικά πάντα με το διακύβευμα του παιχνιδιού και τον αντίπαλο, ένα συγκρότημα που έφτασε πέρυσι στα ημιτελικά του Euro, και το 0-0, ενώ βρήκαν το γκολ τη στιγμή που έπρεπε και χωρίς να ασκήσουν πίεση, πολύ λίγη ώρα αφού η Τυνησία πανηγύριζε ένα γκολ που νόμιζε ότι θα δώσει σε εκείνη το... πασαπόρτι για τα νοκ άουτ.  

Αυστραλία (Γκρ. Άρνολντ): Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Λέκι (89' Χρούστιτς), Ιρβάιν, Μόουι, Γκούντγουιν (46' Μπάκους), Ντιουκ (82' Μακλάρεν), Μακγκρί (74' Ράιτ).
Δανία (Κ. Γιούλμαν): Σμάιχελ, Ρ. Κρίστενσεν (46' Μπαχ), Άντερσεν, Α. Κρίστενσεν, Μάλε (70' Κορνέλιους), Χέιμπιεργκ, Γένσεν (59' Ντάμσγκααρντ), Σκοβ Όλσεν (70' Σκοβ), Έρικσεν, Λίντστρεμ, Μπρέθγουεϊτ (59' Ντόλμπεργκ).