Ακτιβιστής έκανε... ειρηνική έφοδο στο στάδιο «Lusail» του Κατάρ, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Πορτογαλία-Ουρουγουάη (2-0) για τη δεύτερη αγωνιστική του όγδοου ομίλου του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022. Κρατούσε τη σημαία των ΛΟΑΤΚΙ και η ένδυσή του ήταν ταιριαστή στην περίσταση. 

Εκτός της σημαίας που κρατούσε στα χέρια του, με την οποία έδειχνε την υποστήριξή του στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, ενώ στο μπλουζάκι με το σήμα του Superman έγραφε στην πίσω όψη «Σεβασμός στις γυναίκες του Ιράν» και στην μπροστινή «Σώστε την Ουκρανία».

Ο ακτιβιστής απομακρύνθηκε στη συνέχεια από ανθρώπους της ασφαλείας του γηπέδου, οι οποίοι χρειάστηκε να του κάνουν… τάκλιν για να τον σταματήσουν.

Η διοργάνωση του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου έχει επικριθεί για πάρα πολλά ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκτός από τα χιλιάδες θύματα εργάτες, που έχασαν τη ζωή τους στην κατασκευή των γηπέδων, οι «οικοδεσπότες» του Κατάρ έχουν επικριθεί έντονα για τη στάση τους απέναντι στην LGBT+ κοινότητα και στις γυναίκες.