Ήταν αναμφισβήτητο το άρωμα που είχε στη νίκη της Βραζιλίας επί της Ελβετίας, 1-0, για τη δεύτερη αγωνιστική του όγδοου ομίλου του Παγκόσμιου Κυπέλλου, η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης. Υπήρχε η πειθαρχημένη πλευρά των «μερένχες», η υπομονή και οι παίκτες για να κάνουν τη δουλειά όταν έπρεπε και να χαρίσουν στην άνευ Νεϊμάρ «σελεσάο» την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια επί ενός αντιπάλου που ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικός.  


Ο Βινίσιους ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στο «974», ο Ροντρίγκο τον ακολούθησε σε απόδοση και ο Κασεμίρο, πρώην της Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν ο σκόρερ του 1-0 με την Ελβετία, που σηματοδότησε την πρόκριση της «σελεσάο» στη φάση των «16». 



Ο αμυντικός χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβαλε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 83', με ένα εκπληκτικό σκροπ, που θύμισε έντονα εκείνο το τέρμα που είχε σκοράρει στον τελικό του Champions League απέναντι στη Γιουβέντους, το 2017, στο 3-1 της Ρεάλ. 


Επιπλέον, 15 λεπτά νωρίτερα είχε ακυρωθεί για οφσάιντ του Ρισάρλισον το γκολ που πέτυχε ο Βινίσιους, ο οποίος έπαιξε λίγο πιο εσωτερικά στα αριστερά και όχι πάνω στη γραμμή, όπως συνηθίζει, αλλά υπήρξε κομβικός. Η Βραζιλία έφτασε τις 17 διαδοχικές νίκες σε ομίλους Παγκόσμιου Κυπέλλου. Η τελευταία ήττα της ήρθε στις 23 Ιουνίου του 1998, 2-1 από τη Νορβηγία. 


Η Ελβετία έμεινε στους 3 βαθμούς, ενώ Σερβία και Καμερούν έχουν από 1. Την τελευταία αγωνιστική, δηλαδή στις 2 Δεκεμβρίου, το Καμερούν θα παίξει με τη Βραζιλία και η Σερβία με την Ελβετία. Η τελευταία γίνεται να προκριθεί ακόμα και με ισοπαλία, αρκεί οι Αφρικανοί να μη νικήσουν τη «σελεσάο». Οι Βαλκάνιοι χρειάζονται νίκη με το ίδιο σενάριο στο άλλο παιχνίδι, ενώ το Καμερούν προκρίνεται με νίκη, αρκεί το άλλο παιχνίδι να έρθει ισόπαλο.

Αν οι Σέρβοι νικήσουν, θα πρέπει οι Καμερουνέζοι να υπερέχουν στο goal average. Η Σερβία έχει -2 και το Καμερούν -1. 

Βραζιλία (Τιτέ): Άλισον, Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ Σάντρο, Πακετά (46' Ροντρίγκο), Κασεμίρο, Φρεντ (58' Μπρούνο Γκιμαράες), Ραφίνια (72' Άντονι), Βινίσιους, Ρισάρλισον (72' Ζεζούς).
Ελβετία (Μ. Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τζάκα, Σόου (76' Εμπισέρ), Βάργκας, Ρίντερ, Εμπολό (76' Σεφέροβιτς).