Από το 1998 έχουν γίνει εκκωφαντικές αλλαγές στο ανθρώπινο είδος, αλλά η πρόκριση για τη φάση των «16» στο Παγκόσμιο Κύπελλο είθισται, όπως φαίνεται και από τη διοργάνωση του Κατάρ, να παίζεται την τελευταία αγωνιστική. Μετά τη νίκη του Μαρόκου επί του Βελγίου στο «Al Thumama», 2-0, τη μεγαλύτερη στην Ιστορία της χώρας, για τη δεύτερη αγωνιστική του έκτου ομίλου,  η υπενθύμιση είναι απαραίτητη αφού τότε, μετά την ισοπαλία με τη Νορβηγία και την ήττα από τη Βραζιλία, οι Μαροκινοί θα έπαιζαν την πρόκριση στο τελευταίο ματς. 




Όμως, οι Νορβηγοί νίκησαν 2-1 τη «σελεσάο», ένα παιχνίδι για το οποίο τέθηκαν αμφιβολίες σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Μάριο Λόμπο Ζάγκαλο, και οι Μαροκινοί έμειναν εκτός. 

Τώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η πρόκριση περνά από τα δικά τους χέρια. Στην περίπτωση που νικήσουν τον Καναδά την τελευταία αγωνιστική, θα προκριθούν σίγουρα, ενώ θα μπορούσε να τους κάνει και η ισοπαλία -σε ακραία περίπτωση ακόμα και η ήττα. 





Το Μαρόκο δεν νίκησε απλώς το Βέλγιο 2-0, ήταν καλύτερο από το Βέλγιο, γι' αυτό το νίκησε. Επικράτησε τακτικά επί μίας ομάδας που ήθελε να αγοράσει κι άλλο χρόνο μέσα στη διοργάνωση, όμως τώρα θα αναγκαστεί να... φαγωθεί με την Κροατία την τελευταία αγωνιστική για την πρόκριση. 




Ο Αμπντελχαντίμ Σαμπίρι, που μπήκε στο ματς στο 68', άνοιξε στο 73' το σκορ για τους Μαροκινούς, ενώ η αλλαγή, Ζακάρια Αμπουχλάλ, πέτυχε το δεύτερο γκολ στο 90+2'. 

Βέλγιο (Ρ. Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Μενιέ (81΄Λουκάκου), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Καστάνιε, Ονάνα (60΄Τίλεμανς), Βίτσελ, Θ. Αζάρ (75΄Τροσάρ), Ε. Αζάρ (60΄Μέρτενς), Ντε Μπρόινε, Μπατσουαγί (75΄Ντε Κετελάρ),

Μαρόκο (Ουαλ. Ρεγκραγκί): Μουνίρ, Χακίμι (68΄Ατιάτ Αλάλ), Αγκέρ, Σάις, Μαζράουι, Άμραμπατ, Ουνάχι (78΄Ελ Γιαμίκ), Αμαλάχ (68΄Σαμπίρι), Μπουφάλ (73΄Αμπουκλάλ), Ζίγες, Εν Νεσίρι (73΄Χαμνταλάχ).