Ενώ περιμένει το πόρισμα από τις εξετάσεις που υποβλήθηκε μετά το παιχνίδι με τη Σερβία (2-0 υπέρ της Βραζιλίας), όταν αποχώρησε με πρησμένο αστράγαλο, ο Νεϊμάρ βλέπει εφιαλτικές σκηνές από το παρελθόν, όπως το 2014, όταν ο τραυματισμός του άφησε τη Βραζιλία γυμνή στα ημιτελικά απέναντι στους Γερμανούς, με το απίστευτο στραπάτσο του 7-1 να έπεται. 

Το δεκάρι της «σελεσάο» έκανε ανάρτηση με την οποία μίλησε για την αγάπη του για την εθνική Βραζιλίας, ενώ εξέφρασε και την πεποίθησή του ότι θα επιστρέψει στο Παγκόσμιο Κύπελλο για να βοηθήσει την ομάδα του: «Η περηφάνια και η αγάπη που νιώθω που φοράω αυτήν τη φανέλα δεν εξηγείται. Αν ο Θεός μού έδινε την ευκαιρία να επιλέξω μια χώρα που θα γεννηθώ, αυτή θα ήταν η Βραζιλία. Τίποτα στη ζωή μου δεν μου ήρθε εύκολα και έπρεπε πάντα να κυνηγάω τα όνειρά μου και τους στόχους μου. Ποτέ δεν εύχομαι το κακό σε κανέναν, αλλά βοηθούσα αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Η σημερινή μέρα (σημ. η Παρασκευή) είναι μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας μου. Και πάλι σε Παγκόσμιο Κύπελλο έχω έναν τραυματισμό και είναι κάτι που με πονάει αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχω την ευκαιρία να επιστρέψω και θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τη χώρα μου, τους συμπαίκτες μου και εμένα. Είμαι παιδί του Θεού και η πίστη μου είναι ατελείωτη».