Μπορεί η ενδεκάδα της εθνικής Γερμανίας να έστειλε το μήνυμά της κατά τη διάρκεια της πόζας της για το πρώτο παιχνίδι της στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022, απέναντι στην Ιαπωνία στο «Khalifa» για την πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της διοργάνωσης, αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να είναι φωτογραφία μετά τη λήξη του παιχνιδιού κόντρα σε μια ομάδα που, πάντως, σε συναπτές διοργανώσεις έχει αποδείξει ότι δεν είναι του πεταματού. 

Το 2-1 της Ιαπωνίας, παρ' όλα αυτά, αποτέλεσε μείζονα έκπληξη, ειδικά από τη στιγμή που οι Γερμανοί έκαναν... 26 τελικές στο ματς, δηλαδή μία ανά 3,5 λεπτά. Οι Ασιάτες αποδείχθηκαν υπέρ το δέον τυχεροί για να αντιμετωπίσουν μία ομάδα η οποία, χωρίς να παίζει καλά, μπορούσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι ανά πάσα στιγμή. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με πέναλτι του Γκιντογκάν, που κέρδισε ο Ράουμ από τον τερματοφύλακα Γκόντα, στο 33' και το γκολ του Κάι Χάβερτς, που ο συνεργάτης διαιτητής δεν σήκωσε το σημαιάκι του, ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 


Ήταν οι καθυστερήσεις του ημιχρόνου και οι Γερμανοί θα μπορούσαν να είναι με δύο γκολ μπροστά, οπότε... αντίο Γρανάδα. Το συγκρότημα του Χάνσι Φλικ ήταν, στο δεύτερο ημίχρονο, ακόμα καλύτερο από το πρώτο μέρος. 







Στο 47' ο Γκνάμπρι και στο 60' ο Γκιντογκάν βρήκαν το δοκάρι, στο 51' ο Μουσιάλα λίγο έλειψε να πετύχει ένα φανταστικό γκολ και αφού πέρασε το 70', το δεύτερο δεν είχε έρθει και οι Ιάπωνες βρίσκονταν μέσα στο ματς, ο Μοριγιάσου αποφάσισε να βάλει τον ποδοσφαιριστή της Μονακό, Τακούμι Μιναμίνο, στο 74'. Η σέντρα-σουτ του, πρώτη επαφή του στο ματς ένα λεπτό αργότερα, αποκρούστηκε από τον Μανουέλ Νόιερ, αλλά ο Ντόαν, που είχε μπει στο παιχνίδι στο 71', πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε. 


Ήταν, παρά την ευκαιρία που είχαν με τον Ίτο οι Ιάπωνες και την πρόοδό τους, ένα γκολ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Λίγο μετά, τα πράγματα έμελλε να γίνουν χειρότερα. Ο Τακούμα Ασάνο σκόραρε ξανά στο 83', με σουτ στην κλειστή γωνία του Μανουέλ Νόιερ, και ο πανηγυρισμός των Ιαπώνων, βασικών και αναπληρωματικών, ήταν χαρακτηριστικός. Ο Γκορέτσκα έχασε σημαντική ευκαιρία στο 90'+5', αλλά το σκορ δεν άλλαξε και η νίκη των Ασιατών, σοκαριστική με βάση την εικόνα του παιχνιδιού και παρά τις 12 δικές τους τελικές, ήταν γεγονός. 


Γερμανία (Χ. Φλικ): Νόιερ, Ρίντιγκερ, Ράουμ, Σλότεμπεκ, Ζίλε, Κίμιχ, Γκιντογκάν (67' Γκορέτσκα), Χάβερτς (79' Φίλκρουγκ), Γκνάμπρι (90' Μουκοκό), Μίλερ (67' Χόφμαν), Μουσιάλα (79' Γκέτσε).
Ιαπωνία (Χ. Μοριγιάσου): Γκόντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο (57' Μιτόμα), Έντο, Κούμπο (46' Τομιγιάσου), Ίτο, Καμάντα, Τανάκα (71' Ντόαν), Σάκαϊ (74' Μιναμίνο), Γιοσίντα, Μαέντα (57' Ασάνο).