Σε μια πολύ κακή βραδιά βρέθηκε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία ηττήθηκε με 2-0 (6-3, 6-2) σετ από την Καρολάιν Γκαρσία χωρίς να προβάλλει ιδιαίτερη αντίσταση και έτσι έμεινε εκτός του μεγάλου τελικού στο τουρνουά του WTA Finals.

Η Μαρία από τα μέσα του πρώτου σετ και έπειτα δεν έδειξε το εξαιρετικό πρόσωπο στο οποίο μας είχε συνηθίσει στη διοργάνωση, υπέπεσε σε αρκετά λάθη και, σε συνδυασμό με τον υψηλό αριθμό των winners της Γαλλίδας, έφτασε σε μια άσχημη ήττα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο παίκτριες να κρατούν τα πρώτα τους σερβίς και να μην αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Η Γκαρσία προηγήθηκε με 2-1 και κατάφερε να φτάσει στο μπρέικ για το 3-1. Όμως η Σάκκαρη είχε άμεση απάντηση και μείωσε εκ νέου σε 3-2. Ωστόσο, η Γαλλίδα έσπασε ξανά το σερβίς της Μαρίας και και έφτασε στο 4-2. Στη συνέχεια, δεν άλλαξε κάτι σημαντικά, έγινε το 6-3 και έτσι η Γκαρσία έκανε το 1-0 παίρνοντας το πρώτο σετ.

Η εκκίνηση του δεύτερου σετ ήταν καταστροφική για τη Σάκκαρη, αφού δέχθηκε με το… καλημέρα το μπρέικ στο σερβίς της και ξαφνικά βρέθηκε να χάνει με 4-0 στα μπρέικ. Όσο κι αν προσπάθησε στο υπόλοιπο του αγώνα, όμως, δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα για να φτάσει στη μεγάλη ανατροπή και, έτσι, το 6-2 επισφράγισε το 2-0 στα σετ και την ήττα.