Ο Βασίλης Σπανούλης έχει ξεκινήσει με δύο νίκες την καριέρα του ως προπονητή, αφού το Περιστέρι νίκησε την Ερτζλίγια στο πλαίσιο του Champions League της FIBA, ενώ επικράτησε του ΠΑΟΚ στην πολυθρύλητη Δυτική Όχθη με σκορ 85-77, στην πρεμιέρα του στην Basket League.

Ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κάτοχος τριών τροπαίων Euroleague με Παναθηναϊκό (2009) και Ολυμπιακό (2012, 2013), πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Ελλάδας το 2005 και «ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου στο Παγκόσμιο της Σαϊτάμα, το 2006, μίλησε για την επόμενη μέρα του στο μπάσκετ, σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση, που μεταδόθηκε στην εκπομπή «Τζάμπολ». 

Ο Σπανούλης σχολίασε ότι είναι συνειδητοποιημένος με το νέο ρόλο του και πως στόχος του είναι να παρουσιάζεται στο γήπεδο μία καλή ομάδα.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη

«Σίγουρα ο ρόλος του προπονητή είναι διαφορετικός αλλά δεν παύεις να είσαι μέσα στο γήπεδο και να δημιουργείς από ένα άλλο πόστο. Σαν ψυχοσύνθεση και σαν ψυχολογία, για μένα είναι το ίδιο. Μια χρονιά έχει πολλά δύσκολα παιχνίδια. Κάποια ντέρμπι θα κριθούν στον πόντο. Όλα αυτά θα κρίνουν που θα καταλήξεις. Είμαστε νέα ομάδα, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι με την Ερτζλίγια. Δυστυχώς, κάπου λίγο πήραν τα μυαλά μας αέρα. Κάπου το καταλαβαίνω. Πρέπει να είμαστε πιο ταπεινοί. Είναι μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα. Αυτές οι νίκες σίγουρα θα μας κάνουν καλύτερους.
Vasilis_Spanoulis

Δεν είναι τόσο εύκολο με τόσους νέους παίκτες. Πρέπει όλους να τους κάνεις να παίζουν σαν ένα. Πρέπει να μάθει ο ένας τον άλλον. Τέτοιες νίκες “χτίζουν” ομάδες. Θυμάμαι κι εγώ πολλές φορές στην καριέρα μου, μπορεί για 4-5 μήνες να μην παίζαμε καλό μπάσκετ με τις ομάδες μου και απλώς επειδή νικούσαμε, στο τέλος καταλήγαμε να παίρνουμε τίτλους. Αυτό είπα και στα παιδιά. “Μην υποτιμάτε καμία νίκη, δουλέψατε σκληρά για να την πετύχετε”. Χρειαζόμαστε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε.

Είμαι πολύ συνειδητοποιημένος. Κάνω κάτι που μου αρέσει και με γεμίζει, το κάνω με χαρά και μπόλικη δουλειά, όπως πάντα στη ζωή μου. Θέλουμε να παίξουμε σύγχρονο μπάσκετ, με καλή άμυνα, αιφνιδιασμό, ξεκάθαρους ρόλους και καλή “χημεία”. Το πιο σημαντικό είναι να φέρουμε κόσμο στο γήπεδο. Το Περιστέρι αρχίζει να ξαναγεμίζει το γήπεδο σιγά-σιγά. Αν συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, μια μέρα θα ήταν ευχής έργον να δούμε το γήπεδο γεμάτο και να ζήσουμε ωραίες στιγμές. Πλέον σαν προπονητής καταλαβαίνω πολλά που δεν καταλάβαινα ως παίκτης».