Ένας Έλληνας, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ήταν η αιτία που η Παρί Σεν Ζερμέν, των μεγάλων αστεριών, δεν κατάφερε να φύγει χθες από την Πορτογαλία με το τρίποντο, στην αναμέτρηση με την Μπενφίκα.

Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1 για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, έφτασαν αμφότερες τους 7 βαθμούς, «φιγουράρουν» παρέα στην κορυφή του ομίλου και βρίσκονται με το ένα πόδι στους «16» της διοργάνωσης καθώς Γιουβέντους και Μακάμπι Χάιφα έχουν χάσει σημαντικό έδαφος.

Ο Έλληνας γκολκίπερ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, μία από τις καλύτερες του στη διοργάνωση, απέναντι στη γαλλική ομάδα και φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης που η παρέα του Λιονέλ Μέσι δεν διπλασίασε ή τριπλασίασε τα τέρματα της.

Όπως ήταν λογικό, εμφάνιση αυτή του 28χρόνου τερματοφύλακα δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Πορτογαλικό Τύπο, ο οποίος και αποθέωσε τον Έλληνα διεθνή με διθυραμβικά σχόλια για όλα όσα έκανε στο παιχνίδι.

Μερικά αποθεωτικά σχόλια:

Record: «Ο Όντι έσβησε τα αστέρια»

A Bola: «Ο Βλαχοδήμος σταμάτησε τα τρομερά παιδιά της Παρί»

Χαρακτηριστικό της μεγάλης εμφάνισης του Έλληνα τερματοφύλακα είναι πως η γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe» τον βαθμολόγησε με 8, ενώ από τον χορό της αποθέωσης δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά το Twitter οπού «έστησε πάρτι» για τον Βλαχοδήμο με τα αποθεωτικά σχόλια να δίνουν και να παίρνουν…