Με τον Μίτσελ στον πάγκο του, από τον Ιανουάριο του 2013 έως τον αντίστοιχο μήνα του 2015, ο Ολυμπιακός έγραψε μερικές από τις πιο στυλάτες ευρωπαϊκές σελίδες του. Από το «διπλό» στις Βρυξέλλες με την Άντερλεχτ στη νίκη με την Μπενφίκα και το θρίαμβο, έστω και ανολοκλήρωτο, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Champions League στις 25 Φεβρουαρίου του 2014, και από το 3-2 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο 1-0 επί της Γιουβέντους, είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Ισπανός τεχνικός περιφέρει… ευρωπαϊκή αύρα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην παίζει με κάποια από αυτές τις σπουδαίες ομάδες την Πέμπτη, στις 22:00, στο Καραϊσκάκη, όταν και αντιμετωπίζει την Καραμπάγκ από το Αζερμπαϊτζάν για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, πάντως ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» εμφυσά στους παίκτες του, μέσω της δήλωσής του «είναι σαν να παίζουμε με τη Γιουβέντους ή την Ατλέτικο», τη σημασία του παιχνιδιού απέναντι στους Αζέρους.

«Θέλουμε και μπορούμε να νικήσουμε αύριο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. πρώτα γιατί είμαστε ομάδα με πρεστίζ στην Ευρώπη. Δεύτερον, γιατί έχω φιλοσοφία να νικάμε πάντα. Τα προβλήματά μας δεν σταματούν με τη νίκη. Σίγουρα πιστεύουμε ότι έγινε το πρώτο βήμα, θα ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι έγιναν όλα, πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε», είπε στην εισαγωγική δήλωσή του στη συνέντευξη Τύπου, ενώ τόνισε ότι ο Ούι-Τζο Χουάνγκ θα τεθεί κανονικά στη διάθεσή του, αν και είπε ότι η οριστική επιβεβαίωση θα έρθει μετά την προπόνηση το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Κορεάτης, άλλωστε, είπε πως οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι επιτέλους χαμογελαστοί, εννοώντας ότι τους ευεργέτησε ψυχολογικά η αλλαγή προπονητή. «Είμαι χαρούμενος που εισέπραξα κάτι τέτοιο», σχολίασε ο Μίτσελ και συνέχισε: «Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές γιατί αυτοί φέρνουν τα χαμόγελα. Αυτή την στιγμή οι παίκτες πρέπει να δείξουν για τι είναι ικανοί και για τι είναι εδώ. Δεν υπάρχει γυρισμός. Στην προπόνηση και στα παιχνίδια, γιατί έχουμε μεγάλο ρόστερ και αυτό δείχνει ότι θα υπάρχει ανταγωνισμός». 

Ο Μίτσελ, εξάλλου, σχολίασε τα δέκα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό, σε συνάρτηση με το ματς της Πέμπτης απέναντι στην Καραμπάγκ: «Αύριο θα είναι σαν να παίζουμε σαν τη Γιουβέντους ή την Ατλέτικο. Θα είναι μία ευρωπαϊκή βραδιά, όπως παίζαμε με αυτές τις ομάδες. Δεύτερον υπάρχει σεβασμός για τον οποιονδήποτε αντίπαλο, είναι μία ομάδα που παίζει στην Ευρώπη και προπονητή με πρεστίζ και εμπειρία στην Ευρώπη.
Mitchell
Ο Μίτσελ περιμένει αλλαγή εικόνας από τον Ολυμπιακό

Είναι μία αρνητική ισορροπία τα δέκα παιχνίδια χωρίς νίκη στην Ευρώπη. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταθούμε σε αυτά.. Έχω δει σωστή στάση από τους παίκτες και θετική διάθεση. Αν με ρωτούσα τι θα ήθελα να βρω πριν έρθω εδώ, θα σας έλεγα αυτό. Πρέπει να αφήσουμε το παρελθόν, τα αρνητικά αποτελέσματα, μπορούμε να αλλάξουμε κάτι για το μέλλον».

Σε ό,τι αφορά τα πλάνα για την ενδεκάδα, είπε ότι έχει αποφασίσει, ενώ αποκάλυψε ότι πιθανώς σίγουρος είναι ο Ματιέ Βαλμπουένα, ο οποίος, στην περίπτωση που παίξει με την Καραμπάγκ, θα συμπληρώσει 700 παιχνίδια στο ποδόσφαιρο. Ο Ισπανός τον εξήρε για την προσφορά του στην πρόσφατη νίκη επί του Ατρόμητου, 2-0, για την 6η αγωνιστική της Super League στο Φάληρο.

Bαλμπουένα: Πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση


Εξάλλου ήταν ο Γάλλος μέσος του Ολυμπιακού που εκπροσώπησε τους παίκτες στη συνέντευξη Τύπου και δεν θα γινόταν να μην ερωτηθεί για την επικείμενη 700ή συμμετοχή του σε ποδοσφαιρική αναμέτρηση ως επαγγελματίας: «Το ποδόσφαιρο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου, είμαι ευτυχισμένος. Ξεκινάει μία καινούργια ιστορία με τον Μίτσελ, ο οποίος γνωρίζει καλά την ομάδα του. Είναι μεγάλος ο αριθμός και αύριο θα ήθελα να κερδίσουμε, είτε παίξω είτε όχι. Το θέλουμε πολύ, είμαστε ανυπόμονοι».

Σε ό,τι αφορά τον Μίτσελ και αν μπορεί να φέρει αλλαγές, ο Ματιέ Βαλμπουένα τόνισε: «Δεν έχουμε ξεκινήσει καλά, έχουμε αλλάξει ήδη δύο φορές προπονητή. Έχουμε κακά αποτελέσματα στην Ευρώπη. Την Κυριακή έγινε μία καινούργια αρχή.
Valbuena
Ο Ματιέ Βαλμπουένα μπορεί να γιορτάσει, απέναντι στην Καραμπάγκ, τα 700 παιχνίδια του στο ποδόσφαιρο

Ο Μίτσελ γνωρίζει πολλά εδώ, έχει εμπειρία και ξέρει τι σημαίνει αυτός ο μεγάλος σύλλογος. Μεταφέρει τις ιδέες του στους πιο έμπειρους, αλλά και στους νέους. Έχει όρεξη να μας μάθει πράγματα, αλλά εξαρτάται από τους ποδοσφαιριστές. Να δείξουμε πρόθεση για αλλαγή εικόνας, να δείξουμε ότι παίζουμε σε μία κορυφαία ομάδα, να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό. Να κάνουμε μία νέα αρχή, να επιστρέψουμε στα καλά αποτελέσματα. Να τα δώσουμε όλα, ακούγοντας τις οδηγίες του νέου προπονητή».

Επιπλέον, μίλησε και για το ματς με τον Ατρόμητο και τη νίκη του Ολυμπιακού: «Έγινε μία καλή αρχή, γιατί μετά το ματς με τον Άρη ήταν δεδομένο ότι έπρεπε να αλλάξουν τα πράγματα. Μπήκαμε και τα δώσαμε όλα. Είμαι χαρούμενος που τα καταφέραμε. Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, να δείξουμε ότι είμαστε εδώ, ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να κάνουμε και στην Ευρώπη μία νέα αρχή. Πρέπει να συνεχίσουμε για να βελτιώσουμε πράγματα».

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι της Πέμπτης, η Θύρα 7 θα είναι κλειστή λόγω τιμωρίας. Ο Γάλλος, όμως, είπε ότι το υπόλοιπο γήπεδο θα γεμίσει και πως οι παίκτες πρέπει να δείξουν στον κόσμο, παντί τρόπω, ότι η κατάσταση της ομάδας, που δεν πείθει ως τώρα, είναι αναστρέψιμη.