Τι ζητούσε τόσο καιρό ο κόσμος του Ολυμπιακού; Μια στοιχειώδη επιστροφή στην κανονικότητα! Μια επαναφορά του αγωνιστικού DNA μιας ομάδας, που ιδιαίτερα στο Καραϊσκάκη έχει μάθει να παίζει φουλ επίθεση!

Τι υποσχέθηκε από τις πρώτες του κουβέντες στον Πειραιά ο Μίτσελ; «Επίθεση, επίθεση, επίθεση». Αυτόν ακριβώς τον Ολυμπιακό είδαμε στην επιστροφή του Ισπανού στον πάγκο του. Μια ομάδα που φυσικά έχει ακόμη πολλά αγωνιστικά προβλήματα να λύσει αλλά που τουλάχιστον ανέκτησε ένα κομμάτι της χαμένης αγωνιστικής της ταυτότητας.

Με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, είδαμε ξανά μια ομάδα να προηγείται στο σκορ και να κυνηγά κι άλλα γκολ, αντί να… οπισθοχωρεί στο καβούκι της. Το τελικό 2-0 και η επιστροφή στις νίκες για τους πρωταθλητές, μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα. Ο δρόμος είναι μακρύς, τα παιχνίδια διαδοχικά και δύσκολα, αλλά σίγουρα οι φίλοι των πρωταθλητών έχουν αρκετούς λόγους να αισιοδοξούν ξανά μετά από καιρό. Και, αν μη τι άλλο, μετά από καιρό επέστρεψαν σπίτι τους με… πλατιά χαμόγελα!

Τα μηνύματα της πρώτης ενδεκάδας του Μίτσελ

Στην επιστροφή του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, η πρώτη ενδεκάδα του Μίτσελ ήταν γεμάτη μηνύματα κυρίως προς τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση Ελ Αραμπί και Μπακαμπού στην κορυφή της, έδωσε το σύνθημα… «ξεχάστε τον παθητικό Ολυμπιακό που ξέρατε, στο Καραϊσκάκη κάνουμε επίθεση εμείς!».

Ταυτόχρονα η παρουσία του «ξεχασμένου» Μάριου Βρουσάι στο αρχικό σχήμα (ενός παίκτη που μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες έμοιαζε ουσιαστικά ανενεργός στο ρόστερ), έστελνε το μήνυμα προς όλους τους «ερυθρόλευκους» παίκτες ότι η πόρτα της πρώτης ομάδας και της ενδεκάδας είναι ανοιχτή για όλους, αν πείθουν τον προπονητή τους ότι αξίζει να την ανοίξει.

Πρέσινγκ ψηλά, ενορχυστρωτής Χουάνγκ και λύση στο αμυντικό πρόβλημα μέσω… επίθεσης

Τι είδε στο πρώτο του ημίχρονο ο Μίτσελ από τους ποδοσφαιριστές του. Απέναντι σε έναν Ατρόμητο που είχε εμφανές στρατηγικό πλάνο να κλείσει τους κεντρικούς διαδρόμους προς την περιοχή του Γιαννιώτη, υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό να βγάλει την μπάλα στα άκρα, οι πρωταθλητές προσπάθησαν να διασπάσουν την άμυνα των «κυανόλευκων» με υπομονετική κυκλοφορία της μπάλας, και αρκετές μεταβιβάσεις στην πλάτη της άμυνας.

Για πρώτη φορά είδαμε ημίχρονο στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ουσιαστικά καθόλου από αντίπαλό του στο Καραϊσκάκη, παρά το γεγονός ότι ο Κόλμαν προσπαθούσε να ασκήσει πίεση στον Βρσάλικο στέλνοντας πάνω του διαρκώς όχι έναν, αλλά δύο παίκτες του (Ρομπάιγ και Φρίντζονσον).

Όσο περνούσε η ώρα, μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» αύξαναν διαρκώς την πίεσή τους, ολοένα και περισσότερες κάθετες μεταβιβάσεις άρχισαν να βρίσκουν σωστά τους αποδέκτες του και ουσιαστικά το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης θύμισε… παλιά οικογενειακά διπλά στου Ρέντη.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού να σφυροκοπούν την εστία του Ατρόμητου, αλλά εκεί… ένας πρώην κάτοικος του προπονητικού τους κέντρου, ο Ανδρέας Γιαννιώτης, να τους χαλάει διαρκώς τα πλάνα.

asc

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 1-0 ή… Ολυμπιακός – Γιαννιώτης 1-0!

Πρώτη απίθανη επέμβαση στο 30′ σε κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Μπακαμπού από το ύψος της μικρής περιοχής, δεύτερη σωτήρια απόκρουση στο 38′ σε εκτέλεση πέναλτι του Ελ Αραμπί (για καθαρή παράβαση του Ροτάριου, ο οποίος σταμάτησε με υψωμένο χέρι σέντρα του Ρέαμπτσιουκ), τι άλλο να έκανε ο Έλληνες πορτιέρο; Μόνο… σπαθιά δεν είχε καταπιεί.

Ωστόσο, οι αμυντικοί του φρόντισαν να τον αφήσουν ξανά εκτεθειμένο μπαίνοντας στις καθυστερήσεις, όταν ο Ελ Αραμπί με απίθανη ενέργεια έβγαλε σε νέο τετ α τετ τον Μπακαμπού, ο Κονγκολέζος με την εμπειρία του πήρε την εσωτερική από τον Κυβρακίδη και ο Έλληνας αμυντικός τον γκρέμισε πριν προλάβει να πλασάρει. Δεύτερο καθαρό πέναλτι για τον Ολυμπιακού, αλλαγή εκτελεστή και… άνοιγα του λογαριασμού στο σκοράρισμα για τον Σεντρίκ Μπακαμπού από την άσπρη βούλα!

Θαρρείς και τη στιγμή που η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα… ξορκίστηκε κάποια κατάρα. Τόσο έντονα πανηγύρισαν οι φίλοι του Ολυμπιακού που βρέθηκαν μαζικά στις εξέδρες του Καραϊσκάκη για να ζήσουν το ξεκίνημα της νέας εποχής Μίτσελ!

Αυτή τη φορά η κάκιστη διαχείριση κράτησε μόνο… εφτά λεπτά!

Με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να αποθεώνουν τους παίκτες στο δρόμο για τα αποδυτήρια το ερώτημα που έπρεπε να απαντηθεί με το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν κατά πόσο θα έβλεπαν, επιτέλους, την ομάδα τους να διαχειρίζεται ορθόδοξα το προβάδισμά της σε ένα παιχνίδι. Και η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου η απάντηση δεν ήταν ούτε αυτή που ήθελαν οι ίδιοι, ούτε αυτή που προφανώς είχε ζητήσει ο Μίτσελ.

Με τον Ισπανό να αντικαθιστά στο ημίχρονο τον Ελ Αραμπί με τον Βαλμπουενά, οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν για πολλοστή φορά εξαιρετικά υποτονικοί, ο Ατρόμητος άρχισε να κυριαρχεί στο χορτάρι, άγγιξε πολύ γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης στο 48′ με κοντινή κεφαλιά του Ρομπάιγ, αλλά ο Γάλλος επιθετικός έπεσε θύμα του «ιπτάμενου» Τζολάκη, ο οποίος με σωτήρια επέμβαση έσωσε τον Ολυμπιακό.

Ο έξαλλος Μίτσελ… αποκατέστησε την κανονικότητα!

Ο Μίτσελ στον πάγκο του ήταν έξαλλος με την εικόνα που έβλεπε. Και οι φωνές του έδειξαν να πιάνουν σταδιακά τόπο.

O Ολυμπιακός πήρε ξανά την μπάλα περισσότερο στην κατοχή του, άρχισε να την κυκλοφορεί πιο ορθόδοξα και θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ από το 55′ αν ο Μπακαμπού δεν έχανε τεράστια ευκαιρία σε υπέροχη σέντρα του Βρουσάι.

Ο,τι δεν έκανε, όμως ο Αφρικανός από το ύψος της μικρής περιοχής το πέτυχε ένα τέταρτο αργότερα εκμεταλλευόμενος υπέροχη ασίστ του Ματιέ Βαλμπουενά. 2-0 με ψύχραιμο πλασέ και το πρώτο δείγμα… επιστροφής στην κανονικότητα είχε μόλις αποκτήσει την προσωπική σφραγίδα ενός επιθετικού που αν βρει ρυθμό (γιατί ακόμη δεν είναι έτοιμος), μπορεί να προκαλέσει… εφιάλτες στις περισσότερες άμυνες της Super League. Εδώ πριν λίγα χρόνια τους προκαλούσε σε αυτές της… La Liga!

dcv

Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να επιτίθεται ούτε μετά το 2-0, έψαξε κι άλλα γκολ, και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν ανέβασε το δείκτη του σκορ είναι επειδή έπεσε ο ίδιος… θύμα της φλυαρίας των παικτών του στην περιοχή του Γιαννιώτη.

Ακόμη και στις καθυστερήσεις έχασε βέβαιο γκολ ο Γκάρι Ροντρίγκες, αλλά ακόμη κι αυτή η χαμένη ευκαιρία σημειώθηκε εν μέσω αποθέωσης στο Καραϊσκάκη. Είχε λείψει αφάνταστα, βλέπετε, από τους φίλους του Ολυμπιακού να βλέπουν την ομάδα τους να ψάχνει και άλλα γκολ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο των αγώνων της! Μέχρι το τελευταίο!

Πηγή: sportday.gr